Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Senatul face scut pentru cei care au probleme penale și vor să fie președintele României: condamnații definitiv au cale liberă spre Cotroceni

Pixabay
scut

Senatul a respins proiectul de lege prin care se interzice persoanelor cu probleme penale să candideze la funcția de președinte al României. În spațiul public s-a spus de mai multe ori că acest proiect de lege este unul cu dedicație pentru Liviu Dragnea, cel care o condamnare definitivă în ”Dosarul Referendumul”.

Traian Băsescu, semnal de alarmă pe legile justiţiei: 'Florin Iordache, o emblemă anti-justiţie'

Proiectul a avut raport de respingere, iar legea a fost respinsă cu 60 de voturi pentru, ceea ce înseamnă că legea se consideră adoptată. Pe acest proiect, Camera Deputaților este decizională.

Potrivit iniţiativei legislative depusă în luna mai la Parlament de către senatorul PNL Alina Gorghiu, ”nu pot candida (la funcţia de preşedinte al României - n. red.) persoanele care, la data depunerii candidaturii, au suferit condamnări definitive”.

Un prim argument al senatoarei PNL în favoarea demersului legislativ este decizia Curţii Constituţionale care interzice persoanelor condamnate penal să deţină calitatea de membri ai Guvernului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.