stiripesurse.ro

 
DESCARCA APLICATIA: iTunes app Android app on Google Play Windows Phone Store
FII LA CURENT CU STIRILE DIN CATEGORIA TA PREFERATA: URMARESTE-NE

Senatul mută decisiv: Cum va fi schimbată stema țării

Coroana ar putea fi readusă pe capul acvilei din stema ţării, prevede o propunere legislativă adoptată luni de Senat, în calitate de primă Cameră legislativă sesizată.

Propunerea legislativă pentru modificarea art 1 din Legea 102/1992 privind stema ţării şi sigiliul statului a fost adoptată de Senat cu 101 voturi "pentru", o abţinere şi două voturi "împotrivă", urmând să intre în dezbaterea Camerei Deputaţilor.

Vezi și: Mircea Badea și Adrian Ursu, DEZVĂLUIRI din operațiunile ANAF de evacuare a Antena 3

"Stema României simbolizează statul român naţional suveran, independent unitar şi indivizibil. Imaginile care compun stema evocă istoria unui popor, tradiţia lui şi au darul de a trezi sentimentul naţional. În absenţa tradiţiei, demnităţii şi identităţii naţionale, libertatea şi democraţia sunt ramuri fără rădăcini. Readucerea Coroanei pe capul Acvilei din stemă are un un rol moral, educativ şi demonstrativ, pe de o parte, iar, pe de altă parte, dezbaterea publică asupra Stemei naţionale readuce în actualitate valorile şi simbolurile pe care le reprezintă", se arată în expunerea de motive a propunerii iniţiate de deputatul PNL Grigore Crăciunescu şi susţinută de alţi 48 de deputaţi PNL, PSD, UNPR şi ALDE.

Crăciunescu susţine că mai multe ţări care au ca formă de stat republica au păstrat sau au repus coroana în componenţa stemelor lor.

Citeşte şi: Antena 3 și Antena 1 sunt EVACUATE de ANAF! Mihai Gâdea: 'Noi de ce nu putem plăti chirie?'

"Este momentul să încheiem cu tot ceea a însemnat perioada comunistă, să ne asumăm trecutul şi istoria adevărată. Astăzi prin votul nostru punem încă o piatră la temelia noii democraţii obţinute cu sacrificii de sânge în iarna anului 1989. (...) Prin readucerea Coroanei pe capul Acvilei, punem punct unei situaţii care ţine de vechiul regim comunist şi dovedim că ne integrăm în practica modernă a statelor europene", se mai arată în expunerea de motive.

Potrivit raportului Comisiei pentru administraţie a Senatului, proiectul de lege a primit din partea Comisiei Naţionale de Heraldică şi Genealogie a Academiei Române un punct de vedere favorabil, în sensul că este oportună şi întemeiată, scrie agerpres.ro

Vezi şi: ANAF a ajuns la Antena 3: ”Au venit să ne scoată din sediu”

comments powered by Disqus

CITESTE SI

EXQUIS.RO

PLAYTECH.ROFii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.