Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sentință în cazul lui Mihai Vlasov: Cum poate fi eliberat condiționat pentru arestul din vila de lux

vlasov

Judecătorii ieşeni au contopit două pedepse definitive pe care justiţia din România le-a pronunţat împotriva fostului preşedinte al Camerei de Comerţ şi Industrie a României. Din pedeapsa finală a fost scăzută şi perioada de patru luni pe care Mihai Vlasov a petrecut-o în arest la domiciliu, în vila sa somptuoasă din cartierul Copou.

Fostul preşedinte al Camerei de Comerţ şi Industrie a României a primit o condamnare finală de 5 ani şi 8 luni de închisoare cu executare, după ce judecătorii ieşeni i-au contopit două pedepse, de 5 ani şi 2 ani, primite pentru trafic de influenţă, respectiv dare de mită. Vlasov se află în penitenciar din data de 18 iunie 2015. Cel supranumit „Împăratul“ a intrat atunci în puşcărie după ce a fost condamnat la 5 ani de închisoare de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Vlasov a fost găsit vinovat pentru trafic de influenţă după ce a fost prins în flagrant de procurori la scurt timp după ce primise 200.000 de euro de la un om de afaceri, scrie adevarul.ro.

Citește și: Shakira uimește din nou: Cu ce strălucește diva / VIDEO

Suma reprezenta o parte dintr-o mită totală de 1 milion de euro pe care Vlasov a cerut-o omului de afaceri, în schimbul traficării influenţei pe care a spus că o are la Curtea de Arbitraj Internaţional, unde respectivul om de afaceri se judeca cu un alt afacerist. După ce a intrat în puşcărie, Vlasov a fost judecat într-un alt dosar, unde acuzaţia a fost de dare de mită.

În cel de-al doilea dosar, Vlasov a fost acuzat că a făcut presiuni pe lângă un parlamentar pentru ca instituţia Registrului Comerţului să fie trecută, printr-o lege, din subordinea Ministerului Justiţiei în cea a Camerei de Comerţ şi Industrie a Ro­mâniei, pe care Vlasov o controla. El este acuzat că i-a solicitat fostului deputat Mircea Grosaru să îi susţină interesele prin promovarea unui proiect de lege care prevedea trecerea Registrului Comerţului de la Ministerul Justiţiei la CCIR. De asemenea, Vlasov ar fi încercat să influenţeze mai mulţi parlamentari - Florin Iordache, Alina Gor­ghiu şi Aurel Vainer - în vederea semnării şi susţinerii proiectului de lege. Procurorii susţin că solicitarea a fost formulată de Vlasov în contextul demersurilor acestuia de a influenţa adoptarea unui act normativ prin care Camera de Comerţ şi Industrie a României să poată prelua Oficiul Naţional al Registrului Comerţului. Scopul determinant al acestui demers legislativ îl reprezenta controlarea veniturilor obţinute din activitatea desfăşurată de Registrul Comerţului. În schimbul susţinerii proiectului de lege, Vlasov i-a promis deputatului Mircea Grosaru că îl va numi în funcţia de arbitru la Curtea de Arbitraj Comercial Internaţional de pe lângă CCIR.

Citește și: REVOLTĂTOR Ce s-a întâmplat cu Coloana Infinitului / VIDEO

Având peste 60 de ani şi o pedeapsă rezultantă de sub 10 ani, Mihail Vlasov ar putea fi eliberat condiţionat în minimum 7 luni, dacă e să ne raportăm la pedeapsa stabilită vineri de judecătorii ieşeni. Până acum, el a executat efectiv în sistemul penitenciar, 1 an şi 10 luni. O altă lună a petrecut-o în arest preventiv şi alte patru luni a fost arestat la domici­liu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.