Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sentinţa care poate distruge instituţiile nebancare: Decizie fără precedent a unui judecător

ciocanel judecator

Asta e decizia care poate distruge foarte multe instituţii din România. O hotărâre fără precedent care a devenit definitivă, ar putea duce la falimentarea institutiilor financiare nebancare. Un pensionar care s-a împrumutat pe internet şi nu a mai putut plătit ratele, a intentat proces şi a câştigat.

Citește și: Denise Rifai îi răspunde Alinei Gorghiu: Aleg să fac altă politică

Judecatoria sectorului 1 i-a dat castig de cauza datornicului. "Creditele online nerambursate nu pot fi executate silit, ele sunt anulate fara ca banii imprumutati sa mai fie restituiti", a decis judecatorul, care a stabilit ca asemenea intelegeri nu pot fi luate in seama cata vreme nu poarta semnatura autentica a imprumutatului si nici macar semnatura lui electronica. Un militar pensionat a imprumutat anul trecut 2000 de lei ca sa aiba bani de mancare. A platit doar doua rate, iar pentru restante institutia financiara care l-a imprumutat l-a dat pe mana executorului care i-a blocat contul de pensie si a inceput sa ii ia bani, pentru datorie. Subofiterul in rezerva a contestat insa executarea silita, iar sentinta a fost mult peste asteptari, anunţă ProTV.

Citeşte şi: Cozmin Gușă știe de ce a EȘUAT România: 'Din acest motiv nu suntem un stat puternic'

"Imprejurarea ca intreaga interactiune dintre vanzator si cumparator a avut loc exclusiv in mediul online, prin intermediul unei platforme interactive de creditare, gazduita de site-ul creditoarei, nu este de natura sa determine concluzia ca a fost asumat de debitor si nu poate produce efecte juridice". Sentinta este definitiva si poate constitui un precedent in cazuri similare. Socati de sentinta dar si de motivele magistratului, IFN-ul si executorul nu au contestat decizia fara precedent, asa ca cel putin teoretic, ambele parti sunt realmente in paguba. Si totusi, pot deschide impotriva pensionarului o actiune civila in pretentii prin care sa recupereze si creditul si cheltuielile de executare.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.