Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sentință DEFINITIVĂ în cazul lui Mircea Băsescu: Fratele fostului președinte rămâne în AREST

mircea basescu

Mircea Băsescu nu va fi eliberat din închisoare, magistraţii Tribunalului Constanţa admiţând contestaţia formulată de procurorii DNA faţă de decizia anterioară a Judecătoriei Medgidia de eliberare condiţionată a acestuia.

Decizia anunţată miercuri de Tribunalul Constanţa este definitivă.

Un complet al Judecătoriei Medgidia se pronunţase pe 6 octombrie 2016 pentru admiterea cererii de eliberare condiţionată formulată de Mircea Băsescu.

Acesta a fost condamnat la patru ani de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă în favoarea interlopului Sandu Anghel, zis Bercea Mondial, în dosarul în care a fost acuzat că ar fi primit 600.000 de euro mită de la familia acestuia.

Mircea Băsescu a efectuat până în prezent aproximativ o treime din pedeapsa la care a fost condamnat.

Citește și: Omul lui Băsescu aruncă bomba după condamnarea lui Udrea:'Dragnea și Tăriceanu nu scapă de pușcărie'

La audieri, Mircea Băsescu şi avocatul acestuia au susţinut că a avut un comportament exemplar pe timpul detenţiei, în penitenciar luând parte la activităţi educative. La rândul său, procurorul DNA afirmase că nu sunt suficiente argumente şi probe comportamentale care să ofere garanţii că Mircea Băsescu şi-a corectat atitudinea.

Un complet al Judecătoriei Medgidia s-a pronunţat pe 6 octombrie pentru admiterea cererii de eliberare condiţionată formulată de Mircea Băsescu. La judecarea cererii de eliberare condiţionată, magistraţii din Medgidia au reţinut că Mircea Băsescu, în vârstă de 62 de ani, a dat dovadă de bună purtare în penitenciar şi a stat un an în arest preventiv şi la domiciliu.

În dosarul respectiv, şi Marian Căpăţână a fost condamnat la trei ani de închisoare cu executare, pentru complicitate la trafic de influenţă, fiind menţinută decizia luată în primă instanţă de Tribunalul Constanţa. Instanţa a dispus şi confiscarea sumei de 265.000 de euro de la Marian Căpăţână, dar şi ridicarea sechestrului instituit pe bunurile lui Mircea Băsescu. Magistraţii au respins însă ca nefondată cererea formulată de Florin Anghel de restituire a sumei de 600.000 de euro pe care membrii familiei acestuia susţineau că i-ar fi dat-o drept mită lui Mircea Băsescu.

Mircea Băsescu şi Marian Căpăţână au fost trimişi în judecată în iunie 2014 de procurorii DNA, pentru trafic de influenţă şi respectiv complicitate la trafic de influenţă, anunță Agerpres.

Potrivit rechizitoriului DNA, în perioada 20 februarie 2011 - 22 februarie 2012, Mircea Băsescu a primit sume de bani de la denunţătorul Florin Anghel, prin intermediul inculpatului Marian Căpăţână, în schimbul promisiunii că va interveni pe lângă magistraţii învestiţi cu soluţionarea cauzei referitoare la infracţiunea săvârşită de Sandu Anghel, precum şi a altor cereri incidente în cauză, cu scopul de a obţine o hotărâre favorabilă, fie condamnarea la o pedeapsă mai mică, fie punerea în libertate.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.