Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Separatiștii catalani pregătesc o amplă manifestație la Bruxelles: 'Europa, trezeşte-te! Ajutaţi Catalonia'

www.irishtimes.com
referendum Catalonia

Grupuri separatiste catalane au făcut apel la o demonstraţie la Bruxelles la 7 decembrie sub sloganul 'Europa, trezeşte-te! Ajutaţi Catalonia', printre obiective fiind şi susţinerea liderului catalan destituit Carles Puigdemont, în continuare în exil în capitala Belgiei, informează agerpres.ro.

Cinci avioane şi zeci de autocare au fost rezervate pentru a-i duce pe manifestanţi în capitala Belgiei, au precizat două organizaţii civice proindependenţă, Adunarea Naţională Catalană (ANC) şi Omnium Cultural, relatează DPA. 

Ambele grupuri au mai organizat anterior proteste la care au luat parte zeci de mii de persoane la Barcelona. Liderii celor două organizaţii sunt în arest. 

"Nu este un conflict intern. Europa trebuie să se implice", a spus vicepreşedintele ANC, Agusti Alcoberro. 

Organizatorii se aşteaptă, pentru moment, la 10.000 de manifestanţi, însă presa belgiană scrie că numărul protestatarilor va fi mult mai mare, oferind ca exemplu faptul că cele 18.000 de locuri de cazare la hotel din regiunea Bruxelles sunt deja rezervate. 

"Manifestaţia de la Bruxelles este organizată cu scopul de a sprijini revendicările separatiste în faţa Uniunii Europene şi a lumii întregi", au scris numeroase site-uri de informaţii catalane. 

Catalonia, regiune bogată din nord-estul Spaniei care are propria cultură şi limbă, a organizat un referendum de independenţă la 1 octombrie, în ciuda unei decizii a Curţii Supreme a Spaniei care a stabilit că scrutinul este ilegal. 

Liderul catalan destituit Carles Puigdemont şi patru foşti miniştri, care au fugit în Belgia, îşi vor pleda la 4 decembrie cauza împotriva extrădării lor în Spania. 

Guvernul de la Madrid a dispus organizarea de noi alegeri în Catalonia la 21 decembrie.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.