Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Serbia şi-a închis ambasada din Macedonia, invocând 'activitatea agresivă' care îi vizează personalul

serbia croatia bosnia muntenegru slovenia kosovo

Serbia şi-a rechemat întregul personal al ambasadei sale din Macedonia din cauza 'dovezilor privind activitatea foarte agresivă' care îl vizează, a declarat luni preşedintele sârb Aleksandar Vucic, transmite DPA. 'Există dovezi suficiente', a declarat Vucic pentru presă, fără a oferi explicaţii. 'Există multe speculaţii - cred că va fi mult mai clar peste zece zile', a adăugat el.

Serbia şi-a rechemat duminică seara întregul personal diplomatic de la Skopje, lăsând sediul ambasadei practic gol şi cerând Macedoniei să asigure protecţia acestuia, a relatat anterior postul Telma TV din capitala macedoneană. Oficiali de la Belgrad au refuzat iniţial să comenteze în legătură cu această decizie surprinzătoare. Doar prim-ministrul Ana Brnabic a fost citată cu declaraţia potrivit căreia nu este vorba despre 'o problemă minoră'. Relaţiile dintre cele două state vecine traversează o perioadă de tensiuni.

Belgradul a protestat în 2015 când Macedonia a susţinut candidatura Kosovo - fosta provincie sârbă cu populaţie majoritar albaneză - la UNESCO. În luna aprilie, un membru al serviciului secret sârb şi o parte a personalului diplomatic s-au aflat în mulţimea protestatarilor de la Skopje, care au luat cu asalt parlamentul şi au atacat deputaţi de opoziţie, conform Agerpres. În iulie, vorbind la Atena, ministrul sârb de externe Ivica Dacic a afirmat că Belgradul a greşit recunoscut Macedonia sub această denumire, revendicată de Grecia pentru provincia sa nordică.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.