Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Serviciile de informaţii americane dezmint că s-ar afla în spatele informaţiilor din presă

James Clapper

Directorul Comunităţii de Informaţii americane, James Clapper, i-a transmis preşedintelui ales Donald Trump "profunda sa consternare" după scurgerea în presă a unui document privind presupuse legături ale lui Trump cu Rusia şi a dat asigurări că serviciile sale nu s-au aflat la originea acestui text şi a difuzării sale, informează joi AFP, conform agerpres.

Citeşte şi: Mâna dreaptă a lui Trump, mesaj dur pentru China. Se prefigurează un coflict diplomatic major

Potrivit presei americane, un fost agent al serviciilor secrete britanice ar fi autorul acestui raport, asupra căruia şefii serviciilor de informaţii americane i-au informat la sfârşitul săptămânii trecute pe preşedintele în exerciţiu Barack Obama şi pe preşedintele ales Donald Trump.

James Clapper a afirmat într-un comunicat că a discutat cu Donald Trump miercuri cu privire la aceste informaţii care vorbesc despre o legătură între preşedintele ales şi Kremlin, precum şi cu privire la existenţa unei înregistrări video cu prostituate, care a fost filmată clandestin de serviciile ruse în scop de şantaj.

"În această seară, am avut ocazia să vorbesc cu preşedintele ales Donald Trump, pentru a evoca recentele informaţii din presă asupra reuniunii noastre de vinerea" trecută, a spus Clapper. "Mi-am exprimat profunda consternare ca urmare a acestor scurgeri care au apărut în presă şi am convenit amândoi că sunt extrem de corozive şi aduc atingere securităţii noastre naţionale", a adăugat el.

Donald Trump şi-a manifestat furia miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, cu privire la "informaţiile false" difuzate de mass-media asupra unor eventuale legături secrete cu Moscova şi a criticat serviciile americane, întrebând dacă nu cumva ele s-au aflat la baza acestor scurgeri.

Citeşte şi: NAUFRAGIU în Marea Chinei de Est. 27 de marinari nord-coreeni au fost salvaţi din valuri

Clapper a dat asigurări că i-a spus preşedintelui ales că este puţin probabil ca serviciile secrete americane să se fi aflat la originea informaţiilor din presă. "Am subliniat că acest document nu este un produs al serviciilor americane şi nu cred că scurgerile provin din comunitatea serviciilor de informaţii", a spus el.

El a adăugat că serviciile secrete americane "nu au de făcut nicio declaraţie în ceea ce priveşte veridicitatea informaţiilor conţinute în acest document". "Nu ne-am bazat pe acest document pentru concluziile noastre", a spus James Clapper.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.