Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Serviciile secrete ruse au făcut ravagii printre teroriști: Un lider important al ISIS, lichidat

news.vice.com
isis

Serviciul federal de securitate (FSB) rus a afirmat duminică că l-a ucis pe "emirul" grupării Stat Islamic (SI) din nordul Caucazului în cursul unei operaţiuni în republica rusă Daghestan, transmite AFP, conform agerpres.ro

"Printre bandiţii neutralizaţi, au fost identificaţi şeful ramurii (organizaţiei) Stat Islamic pentru regiunea Caucazului, Rustam Aselderov, şi patru dintre colaboratorii apropiaţi ai săi", a declarat FSB într-un comunicat.

Românii din Marea Britanie, UMILIŢI de celebrul prezentator Jeremy Clarkson/ FOTO


În cursul unei operaţiuni comune a FSB şi Ministerului de Interne, Rustam Aselderov şi ceilalţi insurgenţi au fost încercuiţi într-o reşedinţă privată din oraşul Mahacikala, capitala republicii Daghestan, a adăugat comunicatul. 

Niciun membru al forţelor de ordine şi niciun civil nu au fost ucişi în operaţiune, potrivit FSB, care a declarat că a găsit în cursul raidului "arme automate şi o mare cantitate de muniţie şi explozivi".

Sondaj SOCIOPOL: Diferențe MAJORE. Prezență SURPRIZĂ la vot


Rustam Aselderov, 35 de ani, zis şi sheikh Abu Mohammad al-Qadari, a fost numit în iunie 2015 de către SI şef al unui "emirat" proclamat de gruparea jihadistă în regiune, unde insurgenţii islamişti locali veneau să jure credinţă SI. 

Anterior, Rustam Aselderov a fost "emir" al SI în Daghestan, una din republicile ruse din nordul Caucazului. 

El însuşi a depus jurământ de credinţă liderului suprem al grupării Stat Islamic, Abu Bakr al-Bagdadi, din decembrie 2014, devenind primul lider islamist important din Caucaz care a făcut acest lucru. Ulterior, gruparea a revendicat responsabilitatea a numeroase atacuri împotriva poliţiei din Daghestan.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.