Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Serviciile secrete se pregătesc de un șoc puternic

enational.ro
informatori servicii umbra negocieri

stiripesurse.ro vă prezintă principalele știri ale zilei, având ca subiect central un articol din cotidianul Național pe o temă de maxim interes pentru serviciile secrete - salarizarea angajaților din aceste structuri.

National:

Iata ca dupa „hemoragia” de personal produsa de oportunitatea „pensionarii de onoare” cu coeficient de si peste 100%, serviciile secrete tocmai ce se pregatesc de un nou soc, cel putin la fel de puternic. Pentru ca, desi de la varful sistemului se incearca in disperare punerea „batistei pe tambalul” noului val de plecari, situtia poate deveni una dramatica incepand cu data de 1 ianuarie. Cand va fi implementata masura de egalizare a salariilor in structurile militarizate, ceea ce va duce la prabusirea „plafonului” cu care se obisnuisera ofiterii serviciilor secrete. Iar daca „talpa” se poate astepta la mariri mai mult sau mai putin semnificative, cu totul altfel stau lucrurile cu cei care se bucurau pana acum de lefuri mai mult decat onorabile.
Si daca nici la SRI situatia salariala nu va fi una prea roza, totusi, SPP-ul ramane structura care sta direct pe un butoi de pulbere, nenumarati din ofiterii conectati la aceasta informatie privind noua „grila” urcandu-si deja sacii in caruta pensionarii, urmand sa plece in numar mare, pentru ca nu vor mai putea castiga aceiasi bani ca pana acum. Iar de parca nu ar fi fost de ajuns dosarele pe care le avea pe cap, Lucian Pahontu mai trebuie sa acopere si „gaurile” de profesionisti din structura, mai ales acum, in aceste momente grele, cand incercarea de a se „gudura” pe langa Mihai Busuioc a esuat lamentabil, „audienta” privata ceruta pe anumite canale rezumandu-se la cinci minute penibile, umate de un „delete” total. Asa ca viitorul control tematic al Curtii de Conturi se anunta unul devastator pentru SPP, serviciu la a carui conducere, cel mai probabil, se va afla infanteristul Robert Stanciulescu, seful Centrului de Pregatire Militara de la Academia Fortelor Terestre „Nicolae Balcescu” din Sibiu. Pentru ca informatiile de ultima ora intrate in posesia noastra arata ca, desi si-a dat acordul pentru renuntarea la serviciile mult prea zeloase ale lui Pahontu, Klaus Iohannis ar insista totusi pentru numirea sibianului Robert Stanciulescu. In locul celui tradat, in ultimele zile, chiar si de catre oamenii loiali ramasi in serviciu, dupa cum arata „socializarea” intensa de la gratarul facut in secret la mijlocul saptamanii trecute, la casa „fratilor” cu misiuni internationale pe spranceana, intre Andrei Nistor si „Coldica”, cel care spera inca la postul de prim adjunct al lui Gabriel Cretu. (Mai multe detalii AICI)

Ziarul Financiar:

Cred că nimeni nu s-a gândit vreodată că o bancă centrală va ajunge să ceară politicienilor, guvernelor, să majoreze salariile ca să crească consumul, ca să crească inflaţia şi să scoată economia din mlaştina unei stagnări.
De anul trecut, şi mai ales de trei luni încoace, Banca Centrală  Europeană, prin vocea guvernatorului Mario Draghi sau poziţiile membrilor consiliului de administraţie, guvernatori în ţările lor, cere marilor ţări ale Europei, în frunte cu  Germania, să majoreze salariile angajaţilor pentru a creşte consumul şi a produce inflaţie.
Decenii întregi, băncile centrale au avut ca misiune scăderea inflaţiei prin dobânzi mai mari, prin temporizarea creşterilor salariale, respectiv prin reducerea aparatului de stat şi trimiterea oamenilor în sectorul privat, acolo unde era mai greu de obţinut o majorare salarială.
După modelul american implementat imediat după izbucnirea crizei în 2008, Banca Centrală Europeană tipăreşte bani în continuu pentru a-i injecta în economia Europei ca să nu cadă în recesiune, ci să crească. Plus că dobânzile la euro sunt cu minus în faţă.
Rezultatele încep să se vadă, Europa traversând cea mai bună situaţie economică din istoria ei, cu cel mai ridicat grad de încredere de la criză încoace.
Această solicitare a Băncii Centrale Europene adresată Europei, de a creşte salariile angajaţilor, nu vine de nicăieri.
În spatele economiilor sunt modificări profunde - structurale, sociale, demografice - care pot duce la apariţia unei noi revoluţii, cum aniversăm acum, pe 25 octombrie, 100 de ani de la revoluţia lui Lenin din Rusia, care a stat la baza schimbărilor care au cuprins continentul european şi care au ţinut până în anii ’80-’90. (Mai multe detalii AICI)

Adevarul:

Dacă în urmă cu câteva luni cotidianul Wall Street Journal relata că unul dintre consilierii de securitate ai preşedintelui Trump le-a cerut vină cu „idei pe care un oficial le-a descris ca fiind mult în afara politicii oficiale”, mult mai recent James Mattis, secretarul Apărării, lăsa să se înţeleagă, după cum relata New York Times, „că Statele Unite au găsit opţiuni militare pentru a rezolva criza nord-coreeană”.
În urmă cu câteva săptămâni, presa sud-coreeană relata formarea unei unităţi de trupe speciale a cărei misiune ar fi chiar asasinarea liderilor nord-coreeni, afirmând însă că aceasta este doar o decizie strategică, cu rol de descurajare.
Experţii sunt de părere că toate aceste informaţii arată clar că, pentru administraţia Trump, problema nord-coreeană este o problemă prezentă pe agenda preşedinţilor americani de prea mult timp iar, în acest context, este foarte probabil ca soluţia asasinării lui Kim Jong-un să fi fost luată în considerare în mod serios.
În deceniile trecute asasinarea liderilor altor state reprezenta o componentă integrală din mijloacele aflate la dispoziţia aparatului de securitate naţională a Statelor Unite. În timpul Războiului Rece, şefii de stat ce nu susţineau suficient politica Americii sau erau clar apropiaţi ai Uniunii Sovietice reprezentau ţinte pentru înlăturarea de la putere. Fidel Castro în Cuba, Patrice Lumumba în Congo, Rafael Trujillo în Republica Dominicană sau Jacobo Arbenz în Guatemala sunt doar câteva dintre exemplele celor ce s-au aflat în vizorul CIA. Apoi este cazul lui Gaddafi, acuzat de sponsorizare a terorismului, şi asupra căruia preşedintele Reagan a autorizat un bombardament aerian în anul 1986 cu scopul precis de a-l elimina.
Însă, în special în contextul în care Războiul Rece s-a încheiat de aproape 30 de ani, politica oficială a Statelor Unite în această privinţă a suferit schimbări clare. Preşedintele Ford a semnat un ordin executiv în care se afirmă clar: „Niciun angajat al guvernului Statelor Unite nu se va implica, sau va conspira să se implice, în asasinate politice”. La fel, preşedintele Reagan, a extins prevederile acestui ordin, prin ordinul executiv 12333, în care se afirmă că „nicio persoană angajată sau în numele Statelor Unite nu se va implica, sau conspira la implicarea, în asasinate”. (Mai multe detalii AICI)

Agerpres:

Kakha Kaladze, fost fotbalist vedetă al AC Milan, a fost ales primar al orașului Tbilisi, a indicat duminică o sursă oficială din capitala Georgiei.
Kaladze a obținut 51 % din sufragii după numărarea tuturor buletinelor de vot ale scrutinului care a avut loc sâmbătă la Tbilisi, oraș cu 1,2 milioane de locuitori, potrivit site-ului administrației georgiene pe probleme de alegeri.
Kakha Kaladze (39 de ani) a jucat la AC Milan din 2001 până în 2010, perioadă în care echipa a câștigat de două ori Liga Campionilor. El a jucat anterior la Dinamo Kiev și la Dinamo Tbilisi. A fost și căpitan al echipei naționale a Georgiei.
În 2012 a părăsit fotbalul pentru a intra în politică și a făcut campanie pentru miliardarul Bidzina Ivanișvili, împotriva președintelui Mihail Saakașvili. (Mai multe detalii AICI)

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.