Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Serviciul diplomatic european, criticat pentru neremunerarea stagiarilor săi

europa ue sparge tandari

Uniunea Europeană trebuie să înceapă remunerarea tuturor stagiarilor de la delegaţiile sale din străinătate, a anunţat vineri Ombudsmanul European, Emily O'Reilly, care a estimat că practica actuală a stagiilor neplătite favorizează, în mod incorect, doar câteva persoane, transmite Reuters. Ombudsmanul European, care investighează plângerile făcute la adresa instituţiilor UE, a menţionat că Serviciul European de Acţiune Externă (SEAE) a angajat aproximativ 800 de stagiari neplătiţi în cadrul delegaţiilor UE din întreaga lume.

Personalul total al SEAE era de 4.189 de persoane la finalul anului 2015, dintre care 2.261 de persoane în cele 139 de delegaţii ale UE din întreaga lume. 'Stagiarii trebuie să-şi acopere cheltuielile, inclusiv pentru cazare, transport şi asigurare medicală, un sistem care în mod evident discriminează mulţi tineri cu mijloace financiare limitate'', a explicat Ombudsamnul european.

Spaniolul Pau Petit (27 de ani) a lucrat pentru biroul SEAE din Geneva timp de şase luni fără a fi remunerat şi fără a i se plăti asigurarea medicală. El va participa la un protest organizat în întreaga lume de către stagiari SEAE în oraşe precum Bruxelles, Geneva, Viena şi New York. ''SEAE te pune să semnezi un contract care prevede că nu este responsabil pentru vreo problemă pe care o poţi întâmpina'', a spus Petit. Deşi recomandările Ombudsmanului European nu au caracter obligatoriu, în majoritatea cazurilor instituţiile UE vizate le dau curs, conform Agerpres.

SEAE a precizat că a luat notă de observaţiile Ombudsmanului şi că analizează diferitele opţiuni. Emily O'Reilly a fost aleasă în funcţia de Ombudsman European în iulie 2013 şi şi-a început mandatul la 1 octombrie 2013. A fost realeasă în decembrie 2014 pentru o durată de cinci ani. Autoare, fostă jurnalistă şi om de radio, Emily O'Reilly a fost prima femeie care a ocupat funcţia de Ombudsman al Irlandei în 2003. În calitate de jurnalist, a obţinut numeroase aprecieri naţionale şi internaţionale, inclusiv o bursă de studii la Universitatea Harvard în 1998 şi numeroase premii naţionale. Este autoarea a trei cărţi elogiate de critică despre politica şi presa din Irlanda. În prezent, este membră a Comitetului Consultativ Internaţional al Fundaţiei Nieman pentru Jurnalism de la Universitatea Harvard.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.