Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Serviciul secret de la Interne băgat în campanie electorală? Ordinul de la Cotroceni e clar

umbra susta

Se pare că ”civilul” din fruntea Ministerului Afacerilor Interne (MAI) are ordine precise. A fost impus până la urmă în fruntea ministerului la care susțin surse guvernamentale râvnea încă din luna martie. Miza a expus-o fără nici un fel de menajament chiar el: Direcția de Informații și Protecție Internă (fotul Doi ș-un sfert) și alegerile. Poate că asta e și ordinea de priorități.

Vezi și: Fostul soţ al Elenei Băsescu, urmărit de GHINION! Bogdan Ionescu a pierdut sume URIAȘE

Vezi și: Cancelaria Prezidențială a fost desființată. Vezi cine sunt toți consilierii președintelui

Deși asupra sa planează grave acuzații de partizanat politic (provine din fostul PDL și potrivit surselor politice e cel care asigură legătura Palatului Victoria cu Modrogan 1) misiunea sa este clară: reorganizarea DIPI. Există suspiciunea că în fapt asistăm la preluarea serviciului de informații și nu de reformarea lui. Poate de aici și suspiciunile lansate public de opoziție care nu sunt sigure că reorganizarea asta bruscă nu înseamnă de fapt folosirea serviciului în interesul unui partid politic.

Nu spune nimeni că în lumina ultimelor probleme descoperite de procurori DNA la DIPI nu trebuie procedat la o reorganizare și o reformă de temelii, dar când această o faci cu 3 luni înainte de alegerile parlamentare nu sună deloc bine.

Noul ministru al Afacerilor Interne, Dragoş Tudorache, a anunţat, miercuri, într-o conferinţă de presă de după depunerea jurământului în fața președintelui României, că are mandat din partea preşedintelui Klaus Iohannis şi a premierului Dacian Cioloş pentru a găsi cele mai bune măsuri în vederea eficientizării activităţii la Direcţia de Informaţii şi Protecţie Internă (DIPI).

Vezi și: FOTO - DOCUMENTUL care l-a enervat pe Liviu Dragnea: Mi-a venit la partid. Este DISCRIMINARE!

"Am un mandat foarte clar din partea prim-ministrului şi din partea preşedintelui de a mă apleca în următoarele săptămâni, împreună cu colegii din minister, pentru a găsi cele mai bune măsuri prin care să eficientizăm activitatea DIPI, să îi asigurăm o responsabilizare atât în interiorul ministerului, în ceea ce priveşte deciziile şi modul în care este organizată şi în care funcţionează, cât şi în exterior, faţă de Parlament. Sper ca în următoarele două, maxim trei săptămâni să fiu în măsură să vin cu propuneri concrete către prim-ministru, către preşedinte, către celelalte structuri specifice care acţionează în acest domeniu, prin care să asigurăm aceste obiective", a precizat Tudorache.

Vezi și: Gabriela Firea îi dă de gol pe tehnocrați: 'Tot scandalul e făcut de ei, de Costin Borc, pentru PNL'

El a menţionat că o altă prioritate pentru el o va reprezenta continuarea măsurilor iniţiate deja, imediat după tragedia de la clubul Colectiv, în ce priveşte reorganizarea sistemului de răspuns la situaţii de urgenţă. În acest sens, a anunţat că şi doreşte să fie organizată cât mai rapid o simulare, un exerciţiu, prin care să fie testat în mod practic modul în care funcţionează noul cadru normativ. 

"Deja din cursul primelor luni ale anului - activitate care a fost continuată până acum - a fost revăzut complet cadrul reglementar al ISU, al modului în care serviciile de urgenţă funcţionează. Din punctul meu de vedere, rezultatul la care s-a ajuns este unul bun din punct de vedere normativ. Ceea ce trebuie să facem acum este să ne asigurăm ca acest cadru normativ nou, mult mai simplificat şi cu potenţial de operaţionalizare mult mai bun, să şi funcţioneze în practică", a declarat Tudorache.

Vezi și: A plecat cu SCANDAL din PNL și acum spune care e situația din partid

Noul ministru a adăugat că va acordă atenţie şi zonelor de competenţă specifică ale ministerului, menţionând combaterea criminalităţi, migraţia, dar şi alte fenomene legate de menţinerea ordinii publice. În acest sens, a subliniat că un rezultat concret al acestui Guvern a fost faptul că în acest an s-a înregistrat cea mai scăzută rata a infracţionalităţii din ultimii ani.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.