Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sesiune a Adunării Parlamentare a Mediteranei unde s-a votat aderarea României

Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Florin Iordache demisie

Sesiunea Plenară a Adunării Parlamentare a Mediteranei (APM), care are loc în aceste zile la Porto, va decide cu privire la aderarea Legislativului României ca membru cu drepturi depline la acest organism. Potrivit unui comunicat transmis miercuri Agerpres de Camera Deputaţilor, acest for legislativ va fi reprezentat la reuniune de social-democratul Florin Iordache, şef al delegaţiei Parlamentului României la APM.

Statutul de membru plin conferă Parlamentului României dreptul de a participa cu o delegaţie formată din cinci membri, dreptul de a lua cuvântul şi de a vota în cadrul sesiunilor plenare şi al comisiilor permanente, precum şi de a fi reprezentat în Biroul APM, precizează sursa citată. În prezent, Legislativul român participă ca membru asociat, cu o delegaţie formată din trei parlamentari.

Pe agenda de lucru a sesiunii plenare, care se desfăşoară de miercuri până vineri, se mai află amendarea statutului organizaţiei, securitatea în regiunea Mediteranei, extremismul şi terorismul violent, schimburile comerciale şi cooperarea economică, schimbările climatice şi protecţia drepturilor omului, informează comunicatul Camerei Deputaţilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.