Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sesizarea PNL privind neconstitutionalitatea alegerile locale a ajuns in instanta

alegeri

Co-presedintele PNL Alina Gorghiu a anuntat ca miercuri PNL a depus in instanta de contencios-administrativ sesizarea prin care contesta hotararea de guvern pentru organizarea alegerilor intr-un singur tur de scrutin, ridicand exceptia de neconstitutionalitate a acestui tip de vot.

"Astăzi am depus acţiunea la instanţa de contencios-administrativ. Se va judeca, după cum ştiţi, de urgenţă. Aşteptăm, aşa cum am aşteptat până acum, să vedem termenele pe care instanţa de contencios-administrativ ni le va da", a declarat Alina Gorghiu.

Ea a spus că demersul nu este tardiv, atât timp cât este făcut înainte de data de 5 iunie.

"O problemă de timp invocată de PSD nu o să poată înfrânge niciodată o dispoziţie constituţională sau o decizie a Curţii Constituţionale. Câtă vreme suntem înainte de data de 5 iunie, să ştiţi că suntem în timp. Nu văd niciun fel de dificultate în a organiza un al doilea tur de scrutin la două săptămâni după data de 5 iunie. Cum, de altfel, nu cred că se împiedică nimeni de scuze sau pretexte care nu au nicio legătură cu legea. Dânşii nu au vrut de la început două tururi de scrutin. Au mizat pe faptul că au un capital suplimentar de 500 de primari pe care i-au luat cu Ordonanţa 55, ordonanţă care, din păcate, este ţinută la sertar de PSD, ALDE şi alţii, având interesul să nu pună în aplicare acea decizie a Curţii Constituţionale", a afirmat Gorghiu.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.