Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Seulul ameninta Coreea de Nord dupa explozia unei mine

coreeadenord

Coreea de Sud a acuzat luni Coreea de Nord că a amplasat mine antipersonal care au rănit săptămâna trecută doi dintre soldaţii săi aflaţi în patrulare la frontieră şi crescut tensiunea în peninsulă ameninţând Phenianul că îl va face să plătească un "preţ sever", relatează AFP.

Potrivit Ministerului Apărării, trei mine antipersonal au explodat într-un incident petrecut marţi la trecerea unei patrule sud-coreene în Zona Demilitarizată (DMZ) care se întinde pe doi kilometri de o parte şi de alta a graniţei dintre cele două Corei.

"Suntem siguri că este vorba de mine antipersonal nord-coreene amplasate de către duşmanii noştri, care au traversat pe ascuns frontiera militară, cu intenţia de a ucide", a declarat presei un purtător de cuvânt al ministerului, Kim Min-Seok.

Unui soldat i-au fost amputate ambele picioare, iar celălalt a pierdut un picior.

"Armata noastră (...) va face Coreea de Nord să plătească un preţ sever şi proporţional cu provocarea sa", au declarat într-un comunicat şefii de stat-major ai Coreii de Sud.

Este vorba de un "act fără fundament" şi de o "violare nejustificată" a acordurilor de neagresiune în vigoare, au continuat ei, înainte de a lansa un apel Coreii de Nord să prezinte scuze pentru acest incident şi să îi pedepsească pe cei vinovaţi.

Ultimul atac direct comis împotriva Sudului datează din decembrie 2010, când Phenianul a bombardat insula sud-coreeană Yeonpyeong, ca răspuns la un exerciţiu militar al Seulului în apropierea graniţei maritime disputate între cele două ţări. Bombardamentul a provocat moartea a doi soldaţi şi a doi civili sud-coreeni şi a stârnit temeri privind declanşarea unui conflict la scară mare.

AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.