Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sevil Shhaideh, VEȘTI NOI pentru primarii care au probleme cu legea

Sevil Shhaideh

Proaspăt instalată în funcțiile de vicepremier şi ministru al Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, Sevil Shhaideh a spus că răspunderea administrativă la nivelul competenţelor aparatului de specialitate trebuie clarificată printr-un proiect de lege. “Trebuie clarificată răspunderea administrativă la nivelul competenţelor aparatului de specialitate care lucrează şi partea de ales local sau partea de demnitar”, a precizat Sevil Shhaideh la finalul audierii din Comisiile reunite de specialitate, solicitată să dea detalii despre răspunderea administrativă.

Întrebată în continuare dacă există posibilitatea ca primarii care au probleme cu legea să scape de răspundere, ministrul propus a răspuns negativ.

“Nu se pune problema aşa. Problema se pune pe clarificare a competenţelor. Atât timp cât există aparat de specialitate care trebuie să răspundă pentru partea de legalitate, pentru toată partea de avize – uitaţi-vă la o autorizaţie de construire, unde secretarul autorităţii administrativ teritoriale răspunde pentru legalitatea actului respectiv, arhitectul şef al unităţii administrativ teritoriale răspunde pentru încadrarea în toate prevederile solicitate în certificatul de urbanism, PUG, PUZ, avize de mediu, primarul este singurul care astăzi răspunde în faţa legii dacă ceva este în neregulă cu această autorizaţie de construire. Şi în acest sens se impune clarificarea competenţelor”, a explicat ea, conform Adevărul.

Citește și: Predare de mandat la Justiție: 'Ce s-a construit în ultimii 12 ani sperăm că nu se va PIERDE'

Chestionată dacă nu vor fi presiuni din partea primarilor asupra celor din aparaul de specialitate, Sevil Shhaideh a spus că, “atât timp cât competenţele vor fi foarte clare, nu vor exista aceste presiuni”. Întrebată în continuare cum se vor face aceste clarificări, ministrul propus la Dezvoltare Regională a precizat că printr-un proiect de lege. “Prin proiect de lege, normal, discutat la nivelul comisiilor de specilitate din Parlament”, a răspuns ea.

La întrebarea dacă proiectul de lege va veni de la Guvern sau va reieşi din Parlament, Sevil Shhaideh a spus: “În funcţie de dezbaterile pe care le vom avea la comisii, vom stabili această formulă”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.