Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sevil Shhaideh justifică de ce și-a retras DEMISIA. Replică pentru Ponta și Șerban Nicolae

agerpres.ro
sevil shhaideh

Mai mulți miniștri din Guvernul Grindeanu au depus cereri de retragere a demisiilor — Sevil Shhaideh, Mihai Tudose, Ana Birchall, Adriana Petcu, Andreea Păstîrnac, Mircea Dobre, Teodor Meleșcanu, Alexandru Petrescu, Grațiela Gavrilescu, Toma Petcu, Marius Dunca. Într-o intervenție la Antena3, Sevil Shhaideh a explicat de ce a recurs la acest gest.

„Imediat după ce am luat act de publicarea în Monitorul Oficial a moțiunii de cenzură, am convocat experții instituției pentru a identifica eventualele riscuri care ar putea bloca activitatea acestei instituții. După cum bine știți, la nivelul acestei instituții nu mai există niciun secretar de stat, nu mai există secretar general și din aceste considerente. Suntem într-o situție atipică. (...)Am hotărât să-mi retrag demisia pentru a reveni la ceea ce prevede Constituția. (...) Din momentul în care am luat hotărârea să-mi depun demisia, am putut să-mi desfășor activitatea în prerogativele legale pe care le am, sunt ordonatorul de credite ale acestei instituții, în momentul în care demisia este publicată de decretul prezidențial, în acel moment eu nu mai sunt ordonator (...) Grindeanu a demis, nu a numit oameni”, a declarat Sevil Shhaideh, la Antena3.

Senatorul Şerban Nicolae a reacţionat dur după ce mai mulţi miniştri demisionari ai Guvernului Grindeanu au anunţat că îşi retrag demisiile pentru a putea asigura interimatul până la numirea unui nou Guvern. Într-un interviu pentru DCNews, social-democratul a susţinut că gestul este o eroare şi că există prevederi prin care miniștrii își pot continua treaba fără să fie nevoie de asemenea măsuri.

Și Victor Ponta a scris miercuri seara, pe Facebook, că demisiile miniştrilor din Guvernul Grindeanu au fost anunţate public, s-a luat act de depunerea lor, astfel că sunt „irevocabile”, iar miniştrii nu trebuie "să se facă de râs pe vecie" revenind într-un cabinet demis chiar de voturile lor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.