Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sevil Shhaideh, propunerea PSD de premier. Principalele reacții

inquamphotos.com / Ovidiu Micsik
sevil shhaideh

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a anunțat astăzi propunerea majorității PSD-ALDE pentru funcția de prim-ministru, în persoana lui Sevil Shhaideh.

„Această propunere este o persoană pe care o cunoașteți: Sevil Shhaideh. A fost ministrul Dezvoltării. A lucrat cu mine ani de zile. A lucrat cu mine nu numai în Ministerul Dezvoltării, dar din poziția mea de viceprim-ministru am lucrat împreună la toate dosarele guvernamentale și cunoaște activitatea din toată ministerele. Este un om în care eu am încredere totală, iar prin această propunere din partea mea, este și un mesaj puternic că-mi asum întreaga responsabilitate pentru activitatea guvernamentală și pentru punerea în aplicare a acestui program de guvernare. Așteptăm desemnarea din partea președintelui,” a declarat Liviu Dragnea.

Cum era de așteptat, propunerea președintelui PSD a stârnit reacții virulente din partea adversarilor politici.  Nicușor Dan o acuză pe Sevil Shhaideh că nu ar avea anvergura necesară ocupării funcției de prim-ministru și de asemenea că ar face parte din gruparea Mazăre - Nicușor Constantinescu:

„Doamna Sevil Shhaideh nu are anvergura unui prim-ministru. O cunosc personal din perioada în care a lucrat în Ministerul Dezvoltării, a venit ca secretar de stat, împreună cu multă lume din gruparea Mazăre - Nicuşor Constantinescu. A fost dintre cei care au susţinut, la momentul acela, modificarea Legii urbanismului, care să permită din nou speculatorilor imobiliari să facă blocuri printre case, construcţii pe spaţii verzi şi aşa mai departe. Cred că ăsta este stilul PSD, această numire rezumă modul în care va guverna PSD în următorii 4 ani. Nu va respecta legea, o modifică pentru interesul lor şi se va comporta în mod dictatorial - un om va impune stilul PSD,” a declarat liderul USR.

Raluca Turcan, președinte interimar PNL, îl acuză pe Liviu Dragnea că prin această numire și-a scos la iveală obsesia de control. De asemenea, Turcan susține că liberalii vor rămâne în opoziție, plecând de la premisa că scopul ascuns al coaliției de guvernare este nerespectarea legii:

„Este o propunere care arata obsesia de control a domnului Liviu Dragnea. Ne duce cu gândul la practici din timpul guvernării Adrian Năstase. Este un semnal nefavorabil pentru mediul economic. Nu cred ca oamenii care au votat PSD, au votat persoana care e fina domnului Dragnea. PNL va rămâne în opoziție. Plecam de la realitatea ca scopul ascuns al acestei coaliții este nerespectarea legii și încetarea luptei împotriva corupției. Respectarea legii trebuie sa fie o prioritate. Consideram ca bunăstarea nu va putea fi obținuta cu actuala coaliție. PNL își exprimă îngrijorarea cu privire la discursul antioccidental al acestei coaliții. Este un semnal nefavorabil, devastator. Considerăm că această coaliție de guvernare va pune primul loc interesul personal și nu interesul public,” a declarat Raluca Turcan.

Și Ludovic Orban a comentat scurt propunerea PSD pentru funcția de prim-ministru, spunând că aceasta este o sfidare la adresa românilor:

„O sfidare la adresa românilor și mai ales la adresa românilor care au votat cu PSD în aceste alegeri. Frica lui de a pune un PSD-ist care să reprezinte ceva în partid l-a împins să desemneze pe cineva care nu are calitățile necesare, anvergura necesară, care nu semnifică nimic în PSD și în societate. Este o sfidare la adrea românilor.”

Președintele PMP, Traian Băsescu, nu a dorit să comenteze propunerea înaintată de Liviu Dragnea, spunând că nu o cunoaște pe Sevil Shhaideh dar a oferit asigurări că PMP este și va rămâne în opoziție.

Victor Ponta a comentat în stilul caracteristic propunerea partidului său. Întrebat dacă aceasta va fi văzută cu ochi buni de către electoratul PSD, după o campanie în care au fost criticați străinii, acesta a răspuns scurt: „Eu o votez.” Întrebat de asemenea despre ce înseamnă această propunere pentru PSD, fostul premier a declarat că este un semn de deschidere:

„E femeie, e musulman, e un semn de deschidere și de normal și e un profesionist foarte bun. Nu știu ce va face domnul Iohannis, dacă va accepta sau nu. Propunerea e de nerefuzat, nu știu ce motiv ar avea domnul Iohannis să o refuze, că nu au apucat să îi facă niciun dosar.”

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.