Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

'Sfârșit de drum' pentru un alt rival? Erdogan a depus plângere penală împotriva unui adversar politic! Cu ce l-a înfuriat pe președintele Turciei

Erdogan

Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a înaintat o plângere penală împotriva unui important parlamentar din opoziţie după ce acesta l-a calificat drept 'dictator fascist' pe şeful statului turc, a anunţat marţi unul dintre avocaţii lui Erdogan, transmite Reuters.

Într-un atac verbal virulent la adresa lui Recep Tayyip Erdogan, purtătorul de cuvânt al Partidului Republican al Poporului (CHP), Bulent Tezcan, a denunţat ceea ce el a numit 'atmosfera groaznică' din Turcia, anunță Agerpres.

Citește și: Decizie șocantă luată de Netflix, după scandalul în care a fost implicat Kevin Spacey: Ce se va întâmpla cu serialul după sezonul al şaselea

Avocatul lui Erdogan, Huseyin Aydin, a scris pe Twitter: ''Am înaintat la Biroul procurorului-şef din Ankara o petiţie juridică în legătură cu Bulent Tezcan pentru infracţiunea de insultă la adresa preşedintelui''.

Comentariile lui Tezcan au atras o reacţie rapidă din partea administraţiei prezidenţiale turce şi a parlamentarilor din Partidul Justiţiei şi Dezvoltării (AKP, aflat la guvernare). Ibrahim Kalin, purtătorul de cuvânt al preşedintelui turc, a declarat că 'discursul urii este un exemplu de ruşine pentru opoziţie'.

În Turcia, insultarea preşedintelui este o infracţiune care poate atrage pedepse de până la patru ani de închisoare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.