Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sfatul experiţilor: Cum scapi de respiraţia urât mirositoare

respiratie gura

De la diete care exclud proteine până la a linge linguriţe, experţii dezvăluie care dintre remediile împotriva respiraţiei urât mirositoare sunt mituri şi care funcţionează cu adevărat.

Respiraţia urât mirositoare este cauzată de bacteriile care digeră mâncarea şi poate apărea chiar şi în cazul dietelor drastice sau al exerciţiilor fizice.

Directorul clinicii stomatologice London Smilling Dental Group şi directorul companiei Oral B Smile declară pentru Daily Mail că a-ţi sufla în palme pentru a verfica dacă respiraţia ta este respingătoare nu este cea mai eficientă metodă, întrucât ceea ce vei capta va fi, de fapt, mirosul mâinilor tale. În schimb, dacă îţi lingi încheietura mâinii şi aştepţi până când saliva se va usca, ai şanse mult mai mari să identifici dacă îţi miroase respiraţia. O altă metodă eficientă poate fi aceea de a te uita la limba ta. O limbă care este acoperită de un strat alb indică faptul că igiena ta orală poate ar necesita mai multă atenţie. Limba ar trebui să aibă culoarea roz, pe de altă parte, însă, există şi persoane care au în mod natural un strat alb pe suprafaţa ei.

O treime din oameni nu sunt conştienţi că o dietă strictă sau exerciţiul fizic intens pot cauza apariţia respiraţiei urât mirositoare. Întrucât exerciţiul fizic duce la deshidratare, cantitatea de salivă care are rolul de a curăţa gura se va micşora şi rezultatul va fi o respiraţie respingătoare, conform sursei citate. De asemenea, este important să mâncăm întotdeauna micul dejun pentru a ne ajuta cavitatea bucală să producă salivă. Şi, dacă se poate, să evităm să bem cafea sau alcool.

Cei mai mulţi oameni care se confruntă cu această problemă apelează la bomboane mentolate, ceea ce declanşează un cerc vicios întrucât zahărul provoacă apariţia bacteriei care conduce la respiraţia urât mirositoare. Guma de mestecat şi bomboanele mentolate pot fi eficiente în cazuri de urgenţă deoarece pot masca mirosul, însă nu pot rezolva problema. Cea mai eficientă metodă de a scăpa de această problemă este dublarea cantităţii de apă consumate, conform Dr. Okoye pentru Daily Mail. Desigur că şi o igienă constantă vă va ţine departe de respiraţia urât mirositoare, iar aceasta implică doar perierea dinţilor după fiecare masă şi eliminarea stratului de bacterii de pe limbă. De asemenea, folosirea aţei dentare este foarte importantă, nu doar pentru eliminarea resturilor de mâncare, ci şi pentru menţinerea unei respiraţii proaspete.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.