Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sfidare fără precedent: Un aliat al SUA a REFUZAT o întâlnire cu Obama

obama

Situația fără precedent în politica internațională. Deși sunt aliați strategici, Statele Unite ale Americii și Israelul trec printr-o perioadă tensionată. Premierul israelian, Benjamin Netanyahu, nu a dat urmare unei propuneri de întâlnire la jumătatea lunii martie la Washington cu preşedintele american, Barack Obama, a informat luni Casa Albă, care şi-a exprimat "surpriza", anunţă AFP, potrivit Agerpres.

Acest episod, nou obstacol în relaţiile cunoscute ca tensionate dintre administraţia Obama şi prim-ministrul Netanyahu, s-a petrecut cu o zi înainte de vizita în Israel a vicepreşedintelui american, Joe Biden. 

Potrivit executivului american, guvernul israelian a solicitat o întâlnire între Barack Obama şi Benjamin Netanyahu "pe 17 sau 18 martie" şi, în urmă cu două săptămâni, data de 18 aprilie a fost reţinută de Casa Albă. 

"Ne pregăteam pentru această întâlnire bilaterală când am fost surprinşi să aflăm - mai întâi din mass-media - că prim-ministrul, în loc să accepte invitaţia noastră, a preferat să îşi anuleze vizita", a declarat purtătorul de cuvânt al Consiliul Naţional de Securitate (NSC), Ned Price. 

"Informaţiile conform cărora nu am putut propune o dată care să convină calendarului premierului sunt eronate", a adăugat el. 

Vizita lui Benjamin Netanyahu la Washington ar fi coincis cu Conferinţa anuală a influentului lobby american proisraelian AIPAC la care acesta a participat în repetate rânduri. 

Relaţiile dintre Barack Obama şi Benjamin Netanyahu, care au fost întotdeauna dificile, au devenit tensionate odată cu negocierile şi apoi aplicarea acordului asupra programului nuclear.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.