Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SFIDARE! Un ministru UNPR, despre cazul poliţistului mort: 'Comentezi comentarii'

nicolicea

Un reporter Europa FM l-a sunat pe Eugen Nicolicea, vicepreşedinte UNPR şi ministru delegat pentru relaţia cu Parlamentul, pentru câteva declaraţii referitoare la cazul poliţistului Bogdan Cosmin Gigina.

Întrebat dacă vicepremierul Oprea era într-o misiune de urgență, astfel încât să se justifice prezența unei coloane oficiale, Eugen Nicolicea a evitat răspunsul. Vicepreședintele UNPR a declarat că a ajuns la Guvern și nu mai poate vorbi.

Vezi şi: REACȚIE Cotroceni în cazul polițistului din coloana lui Gabriel Oprea mort: Clarificare urgentă

Potrivit unor reprezentanți din sindicatul polițiștilor, în seara în care a avut loc incidentul afară ploua, iar temperatura era scăzută – așadar, tânărul agent nu ar fi trebuit să circule pe motocicletă. Eugen Nicolicea e de părere că presa "comentează comentarii" atunci când pune întrebări despre condițiile meteo.

Vezi și: Demisia lui Oprea l-a enervat pe Ponta: 'Am impresia că vorbesc în chineză'

Atitudinea ministrului este comentată şi de jurnalistul Vlad Petreanu, pe blogul personal: "Eu mărturisesc că n-am auzit în 25 de ani de presă vreun ministru al Guvernului României folosind un asemenea ton într-o discuţie cu un jurnalist – o discuţie destinată difuzării, să fim bine înţeleşi, pentru că reporterul i-a precizat că înregistrează pentru o ştire iar el fusese de acord. Aş vrea să reamintesc care este semnificaţia cuvântului 'ministru'. Vine din latină, minister, şi înseamnă 'servitor, supus, inferior', cu dezvoltare din minus, 'mai puţin, subordonat' plus sufixul teros. Un ministru dintr-un guvern democratic, aşadar, este supusul, servitorul naţiunii, acţionează în interesul ei şi se pune în permanenţă în slujba ei. Un slujitor, domnule Nicolicea, nu un vătaf."

Vezi şi: Se iese în stradă: Miting împotriva lui Gabriel Oprea

Discuţia reporter-ministru:

Reporter: - Aţi vorbit cu domnul vicepremier şi...

Eugen Nicolicea: - N-am vorbit. Altceva.

Rep.: - Ştiaţi că era într-o coloană oficială. De unde venea şi unde îndrepta.

E.N.: - Acest lucru este evident, că era într-o coloană oficială. Venea de la o instituţie din domeniul siguranţei naţionale şi se îndrepta spre minister. Altceva.

Rep.: - Acolo, condiţiile meteo, din ce am aflat de la poliţie, nu permiteau folosirea unui antemergător. Era frig afară, ploua. Mă auziţi, domnule ministru?

E.N.: - Da, ai făcut o afirmaţie. Pune întrebarea.

Rep.: - De cine a fost luată această decizie, să se folosească un poliţist pe motocicletă în faţa coloanei oficiale?

E.N.: - La intrarea în serviciu, condiţiile meteo erau bune, iar în condiţiile în care acestea se schimbă, decizia de a ieşi din coloană aparţine motociclistului. Dacă tot comentezi comentarii, în zilele acestea nu au fost temperaturi sub 10 grade la orele de care vorbiţi voi.

Rep.: - Potrivit legii, membrii Guvernului pot folosi coloană oficială doar în cazuri de urgenţă. Era un caz de urgenţă?

E.N.: - Am ajuns la Guvern. Îţi mulţumesc.


Record and upload voice >>

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.