Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Shhaideh: Căminele de bătrâni înfiinţate în locul fostelor spitale pot obţine finanţare prin POCU

agerpres.ro
sevil shhaideh

Căminele de bătrâni înfiinţate în locul fostelor spitale pot obţine finanţare prin Programului Operaţional cu Capital Uman (POCU), a declarat vineri, la Reşiţa, viceprim-ministrul Sevil Shhaideh.

Afirmaţia a fost făcută în contextul în care reprezentanţii administraţiei publice din oraşul Anina au arătat că se confruntă cu o serie de probleme în ceea ce priveşte funcţionarea căminului de bătrâni. "În 2008, când s-a făcut acea reformă în sănătate şi s-au desfiinţat spitalele, au dat posibilitatea înfiinţării acestor centre de asistenţă socială sau, cele mai multe, centre de bătrâni. Acestea au fost finanţate, în perioada aceea, prin bugetul Ministerul Muncii. Cred că de mai mult de cinci ani nu a mai fost reluată o finanţare pentru aceste instituţii. Avem, în schimb, asigurată finanţarea, şi de aceea nu ne-am mai gândit să punem din bugetul de stat, pentru POCU, toată partea de servicii către persoane vârstnice sau persoane cu dizabilităţi. Din aceste considerente, bugetul de stat nu mai vine să finanţeze, în prezent, centrele respective. Prin urmare, primarii trebuie să-şi depună aceste aplicaţii în POCU, pentru a primi finanţarea", a precizat Sevil Shhaideh.

În ultima şedinţă extraordinară a Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Primăriei Anina i-a fost alocată suma de 60.000 de lei pentru căminul de bătrâni înfiinţat în locul fostului spital. De asemenea, Primăria Anina a primit, prin Trezorerie, 114.000 de lei, care alături de cei 60 mii lei reprezintă exact cifra deficitului înregistrat de centrul social, conform Agerpres. Primarul localităţii Anina, Gheorghe Românu, a afirmat, la acel moment, că stingerea arieratelor nu rezolvă şi funcţionarea pe mai departe a centrului pentru persoane vârstnice.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.