Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Shhaideh tranșează subiectul războiului cu premierul Mihai Tudose: ce se întâmplă în Guvern

inquamphotos.com / Octav Ganea
sevil shhaideh

După ce în presă au apărut mai multe informații conform cărora între premierul Mihai Tudose și ministrul Dezvoltării, Sevil Shhaideh, a apărut o ruptură, aceasta din urmă a ținut să infirme aceste informații și a precizat că nu a existat nicio tensiune între ea și Tudose.

Citește și: Adevărata analiză Fitch: vine DEZASTRUL pentru România și Guvernul PSD

"Absolut toate discuţiile pe care le-am purtat s-au referit exact la perioade, criterii, regulamente. Nemulţumirile unora - eu nu cred că domnul prim-ministru Tudose şi-a exprimat public această nemulţumire - din contră, eu îl informez de câte ori avem ocazia în şedinţa de Guvern sau înainte de şedinţa de Guvern nu numai cu stadiul Programului Naţional de Dezvoltare Locală. Este normal ca dânsul să se intereseze despre toate programele pe care ministerul le dezvoltă. Avem discuţii săptămânale despre fondurile europene", a afirmat Shhaideh, într-o conferinţă de presă, întrebată cu privire la unele informaţii potrivit cărora premierul Tudose ar fi nemulţumit de activitatea sa din cauza alocărilor în cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Locală. 

Întrebată dacă premierul Mihai Tudose i-a reproşat ceva, ea a negat. 

De asemenea, ministrul Dezvoltării a subliniat că ţinta privind angajarea fondurilor europene rămâne în picioare. 

"Absolut. Eu cred că deja informaţiile au fost făcute publice. Avem primele trei autorităţi de management deja acreditate, urmează chiar săptămâna aceasta să vină şi celelalte patru. Toate autorităţile de management lucrează la declaraţiile de cheltuieli ca să le putem transmite către Comisia Europeană. După cum a anunţat şi domnul prim-ministru şi doamna ministru delegat Plumb sunt în casă deja 800 de milioane de euro pe care îi vom transmite către Bruxelles. Urmează şi etapa a doua să o transmitem, probabil în luna octombrie sau noiembrie, astfel încât ţinta care era pe zona care o gestionează Ministerul Dezvoltării de 1,9 să fie îndeplinită, iar ceea ce se întâmplă la nivel de APIA şi la nivel de AFIR, cele două structuri în subordinea Ministerului Agriculturii, deja sunt în grafic. Ei au rambursat din cei peste 3 miliarde de euro deja 2", a arătat Sevil Shhaideh.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.