Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Şi bătuţi, şi cu banii luaţi. Datorii uriaşe şi conturi blocate la PSD

PSD

Alegerile prezindeţiale au fost pierdute de PSD, însă datoriile generate de campania grandioasă atântă în continuare ca o piatră de moară de bugetul social-democraţilor. Deputatul PSD Mircea Drăghici a afirmat joi că datoriile partidului din campaniile electorale se ridică în prezent la şapte milioane de euro, dintre care un milion de euro reprezintă contravaloarea sediului din Kiseleff pe care social-democraţii urmează să-l achiziţioneze.

"În 2010, când am fost numit trezorier al partidului aveam peste 10.500.000 euro datorii rămase din campaniile electorale precedente. Astăzi, datoriile sunt (...) undeva la şapte milioane de euro, dintre care un milion de euro este contravaloarea sediului din Kiseleff 10, pe care urmează să-l achiziţionăm, aşa se înregistrează contabil contractul de vânzare-cumpărare. Practic, noi am scăzut cu patru milioane şi jumătate din datorii", a declarat Drăghici la sediul AEP. 

Întrebat dacă PSD are conturi blocate, deputatul a răspuns afirmativ. 

"Din păcate, sunt unii executori judecătoreşti care, în opinia noastră, respectă mai puţin legea. De aceea, am fost nevoiţi să facem şi sesizări penale în unele din cazuri. Judecata pe fond ne-a dat dreptate. Le-am deblocat (conturile - n.r.), dar în continuare vin alţi executori de la o zi la alta pe filiale din ţară şi se înscriu pe conturile noastre de la centru ca să ne poprească veniturile. Ne este dificilă activitatea şi încercăm să le rezolvăm pe toate. Ideea este că în 2010 (...) aveam nouă popriri în curs şi inclusiv sechestrul pe o parte din bunuri. Astăzi, situaţia financiară a partidului este cu mult mai bună - poprirea este una singură instituită acum trei zile şi este în curs de soluţionare până la sfârşitul săptămânii", a explicat Drăghici, potrivit Agerpres.

El a mai afirmat că Statutul PSD ar trebui modificat în sensul că un membru de partid care nu cotizează trei luni sau şase luni la rând să fie suspendat sau exclus din partid. 

"Intenţionez până la congres să încerc şi această chestiune (să amendez Statutul în sensul acesta - n.r.). (...) Cel puţin atât, dacă nu chiar suspendarea din partid, să nu poţi să te înscrii ca şi candidat pe locurile interne de conducere, dar şi candidat în competiţiile cu alte partide politice sau alţi candidaţi", a precizat Drăghici.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.