Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sindicaliştii ameninţă cu plângeri penale: Vor o soluţie imediată pentru managementul apei grele

bns.ro
BNS

Blocul Național Sindical (BNS) amenință cu depunerea de plângeri penale nominale dacă nu se găsește o soluție pentru managementul apei grele de la Turnu Severin, a afirmat miercuri Dumitru Costin, președintele BNS, după consultările pe tema Legii salarizării unitare avute la Guvern în cadrul Consiliului Național Tripartit. "Discutăm de sume importante de bani, de lipsă de decizie și l-am înștiințat pe premier că, dacă până la sfârșitul lunii viitoare nu vom identifica sau nu vor identifica o soluție tehnică, juridică și financiară, în ciuda faptului că în ceea ce îI privește pe premierul Cioloș, pe membrii Guvernului, vicepremierul Borc, pe cei de la rezervele statului, pe ministrul Energiei, care au fost înștiințați în scris de noi încă din martie anul curent, cât și pe ceilalți membri ai Guvernului precedent, care au avut în răspundere identificarea unor soluții, dacă oamenii aceștia nu găsesc nicio soluție ne rezervăm dreptul să depunem plângeri penale, nominale, pe persoane pe care le-am identificat deja ca fiind vinovate, în opinia noastră, dar evident urmează o anchetă, dacă nu se găsesc soluții. Și cineva va trebui să răspundă. Neglijență în serviciu este termenul cel mai adecvat pentru cei care sunt dezinteresați de bunuri ale statului care reprezintă o sumă cu foarte multe zerouri în euro", a afirmat Dumitru Costin.

Acesta a spus că miercuri a ridicat în cadrul CNT problema găsirii unei soluții tehnice, financiare și legislative pentru managementul stocului de apă grea de la Turnu Severin. "Discutăm de bunuri cu o valoare uriașă pentru România de astăzi, bunuri care sunt în dreptul rezervelor statului, bunuri care au fost achitate din banii publici, bunuri, însă, care dacă nu sunt manageriate tehnologic, se depreciază, iar apa grea de acolo se transformă în apă chioară", a precizat Dumitru Costin. Aproximativ 100 de foști salariați ai Regiei Autonome pentru Activități Nucleare (RAAN) au pichetat, miercuri, sediul Prefecturii Mehedinți din municipiul Drobeta Turnu Severin.

Liderul de sindicat, Florin Rogobete, a declarat pentru Agerpres că acțiunea de protest a fost generată de neplata salariilor restante de aproximativ cinci luni, dezinteresul autorităților publice centrale de a înființa o entitate de gestionare a apei grele aflată în stoc și de decizia de disponibilizare a celor 142 de angajați existenți la sucursalele Romag-Termo și Romag-Prod ale RAAN. "Protestul nostru se vrea, deocamdată, doar un avertisment la adresa guvernanților. El va continua timp de trei zile", a precizat Rogobete.

Potrivit acestuia, "dacă în acest interval de timp nu vor fi soluționate cererile noastre, din 3 octombrie vom declanșa, pe timp nelimitat, o grevă".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.