Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sindicatul medicilor Promedica sprijină colegii de la Spitalul Clinic Colentina

spitalul colentina

”Promedica”, sindicatul medicilor din România, regretă situația de criză de la Spitalul Clinic Colentina, generat de managementul controversat al unității medicale, și susține toleranța și demersurile legitime ale echipelor medicale implicate în progres și performanță . Medicii de la Colentina, entuziaști și performanți, au revenit în România, inversând fluxul tradițional al exodului vestic. Lor s-au alăturat alți specialiști valoroși, care nu au părăsit țara, împreună formând o echipă entuziastă și performantă.

Sindicatul ”Promedica” încurajează și susține medicii să-și cunoască drepturile, reamintind că doar prin apartenența la o organizație sindicală dedicată și puternică își pot proteja interesele.

Sindicatul medicilor ”Promedica” nu este doar un sindicat, ci o platformă complexă de interacțiune și professional empowerment pentru toți medicii din România. De aceea, ”Promedica” înțelege să apere constructiv nu numai medicii, ci mai ales valorile și principiile.

”Promedica”, sindicat care încurajează performanța clinică și managerială, luptă pentru stoparea exodului medicilor români și, de asemenea, pentru întoarcerea specialiștilor români din străinătate și se opune abuzurilor și nedreptăților, deopotrivă ilegale și imorale.

Toate acestea se pot realiza prin reconfigurarea legislației ce vizează sistemul medical, punerea în acord a veniturilor cu responsabilitatea fără precedent și fără egal a actului medical, flexibilizarea programului de muncă, normarea corectă și motivantă a muncii, prevederi clare în privința orelor suplimentare, precum și o lege europeană a malpraxisului medical, o lege a Sănătații modernă și eficientă și, în final, o lege a personalului medical care să schimbe întreaga paradigmă actuală a sistemului.

Lipsa acestora au condus la situația tensionată de la Spitalul Clinic Colentina și vor genera și alte probleme similar pe viitor în alte unități medicale din țară, care în final vor afecta imaginea medicilor, vor descuraja performanța și excelența și vor afecta eficiența unităților medicale, periclitând șansele unui viitor eficient și coerent.

Sindicatul ”Promedica”, parte si fondator a Uniunii Sindicale a Medicilor ”Alianța Medicilor”, militează pentru redobândirea demnității persoanei medicului și a profesiei, transparență reală în sistemul sanitar, eficienta manageriala, menținerea specialiștilor din domeniul medical în țară, precum și asigurarea de servicii medicale la nivel european pentru pacienții români.

Numai de la începutul acestui an, alți 67 de medici, biologi, biochimiști și chimiști din întreaga țară s-au alăturat ”Promedica”, iar sindicatul s-a implicat activ în dezbaterea legislației referitoare la sporurile acordate în sistemul sanitar, conform unui comunicat de presă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.