Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sindromul Goliat

Bodea Haiducul

Deznodământul e clar! Aplicând tacticile folosite în toate "revoluțiile" moderne, echipa din spatele lui Iohannis a câștigat al treilea "maidan". Să nu îi lăudăm, însă! Nu le ieșea dacă nu erau ajutați la greu de erorile adversarilor. Cu momâi ca Grindeanu și molâi ca Iordache, faci în cel mai bun caz rahatul praf, nu manevre subtile de guvernare.

Îi tot îndemnam pe cei de la PSD să arate că există și o altă "stradă", dar apoi am realizat că nu au cum. Electoratul lor, cel ce le aduce mereu minim 35%, nu va ieși la scandal niciodată, doar activul de partid. Ceea ce e o mică mare diferență. Da, alegătorul captiv al PSD, cel care îi votează orbește oricine ar fi la conducerea partidului, e serios și merge mereu la urne. Dar dorința de liniște și de asistență statală îi este vulnerabilitatea într-un joc politic agresiv. Pe oamenii aceștia, mișcările de stradă îi irită, însă îi și blochează. Sunt obișnuiți să fie cuminți și disciplinați, că are partidul grijă de ei. Sunt obișnuiți să se conformeze regulilor, nu să le răstoarne. Spiritul de aventură le lipsește, în consecință, chiar și în fața nedreptății, rămân doar la nivel de lamentație.

content-image

Trupele USRI le tăvălesc idolii la București, de se alege praful de ditamai partidul mamut, ei înjură în fața televizorului și se încurajează pe Facebook. Așa a fost la prezidențiale, la #Colectiv, așa e și acum. Guvernul marionetă al lui Dragnea se va prăbuși, va fi instaurat Guvernul marionetă al lui Iohannis, iar ei tot acolo vor fi: pe canapea, dând sfaturi pe FB, din fața televizorului. Prigoana securistă se va intensifica, arestările adversarilor lui Iohannis vor continua cu înverșunare, ei tot acolo vor fi: bombănind și acceptând resemnați. Mulțumindu-se că încă nu au ajuns la ei, că mai au bani de pâine și de o haină a copil.

Dar, greșeala nu e a lor, ca așa e acest segment social. Ci a celor ce au vrut să pună Sistemul cu botul pe labe, dar nici măcar nu și-au studiat adversarul. D`apoi să se gândească dacă armata lor face față unui război urban de gherilă? Ascultându-i dumnezeiește pe consilierii de campanie, Dragnea a câștigat două meciuri în teren, alegerile locale și parlamentare, după reguli. Apoi, rămas de capul lui si prea sigur de el, a crezut că îl ține să arate ”PUIE!” galeriei adverse. Ăia l-au așteptat în stradă, l-au bătut de l-au băgat în comă și i-au luat și Cupa. Tare mă tem că dacă nu i se extirpă de urgență organul judiciar, nu își mai revine. Galeria a prins gustul sângelui și e instigată să ciopârțească tot mamutul. Nu se va opri până nu va sfâșia capul vreunui Moțoc. Poate capul lui Iordache le va ajunge. Poate, nu...

Doamne, dacă mai rămân prin politică, ferește-mă de infatuarea lui Goliat!

COMENTARIUL ESTE ASUMAT DE AUTOR
ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.