Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Singura 'sorosistă' care dă lovitură după lovitură sistemului

antisistem

National:

Este cunoscuta drept creatoarea si conducatoarea celui mai cunoscut think tank din tara noastra, presedinta Societatii Academice Romane fiind perceputa, de-a lungul vremii, drept  cea mai influenta reprezentanta a societatii civile active. Iata insa ca, dupa ce ani de zile Alina Mungiu Pippidi era recunoscuta mai ales in strainatate drept o sustinatoare ferventa a  „nucleului dur” al sistemului, aceasta pare sa fi schimbat radical partitura.
Iar in timp ce grosul ONG-urilor de sub tutela sorosista s-au „radicalizat” in ultima vreme, ajungand sa se isterizeze public  in sustinerea fanatica a anumitor institutii de forta, Alina Mungiu Pippidi, prin SAR-ul sau, este singura „sorosista” care  da lovitura dupa lovitura sistemului atat de divinizat de catre fostii sai camarazi de activism civic. Iar dupa cum sustin surse din chiar cadrul sistemului, dezvaluirile bine tintite ale Alinei Mungiu Pippidi fac adevarate ravagii, cat toate celelalte campanii mediatice puternic sustinute financiar si actiunile bezmetice ale politicienilor noii Puteri la un loc. Astfel ca in timp ce o parte insemnata din personajele influente ale structurilor informative receptioneaza in plin loviturile „in plex” ale presedintei Societatii Academice Romane, exista si voci din sistem care sustin ca, prin dezvaluirile sale atat de sensibile, Alina Mungiu Pippidi de fapt ar „repera onoarea” unei societati civile tot mai politizate din Romania zilelor noastre. Desigur, nu este exclusa nici posibilitatea unei a treia variante, atacurile „chirurgicale” ale lui Pippidi putand fi „preludiul” unei noi repozitionari a „globalistilor progresisti” aflati inca la butoanele unei bune parti a lumii.
„Sorosistii”, dinamitati din interior
Pe cand guvernul tehnocrat parea pe cai mari, niciun sondaj de opinie neprognozand inca umilitoarea infrangere electorala a „bruxelezilor” lui Dacian Ciolos, Alina Mungiu Pippidi ii aplica o adevarata lovitura de maciuca in moalele capului lui Cristian Ghinea.
Iar cel mai „cool” ministru al Cabinetului Ciolos a fost „demascat” drept un „abonat la banii statului”, Societatea Academica Romana dezvaluind intreaga retea ONG-ista prin care fostul ministru al Fondurilor Europene reusise sa se „conecteze” la conducta bugetara.
A fost o lovitura dupa care capitalul electoral al lui Cristian Ghinea nu si-a mai revenit niciodata. Insa, ca o adevarata „lunetista”, cea considerata deja acum de catre unii drept „marea tradatoare” a sistemului a continuat sa-i „execute”, unul dupa unul, tocmai pe politicienii si activistiii societatii civile asumati de catre reteaua globala sorosista. Iar socul a fost cu atat mai puternic cu cat, raportor al capitolului anual dedicat Romaniei de catre Freedom House, Pippidi purta ea insasi „eticheta” de „sorosista”. Insa spre surprinderea tutuor, atat a rivalilor politici de stanga, dar mai ales a restului societatii civile, Alina Mungiu Pippidi nu s-a abatut niciun pas de la noua linie adoptata. Asa ca ea a fost practic cea care a pus pe tapet, cu rezultate dezastruoase pentru coalitia liberalo-tehnocrato-userista, problema influentarii clasei politice romanesti de catre reteaua de asociatii, fundatii si puzderie de ONG-uri care graviteaza in jurul atat de controversatului miliardar american George Soros.
Si apogeul dinamitarii din interior a taberei sorosiste din Romania a fost atins odata cu afirmatia concreta ca USR-ul lui Nicusor Dan a primit sprijin financiar din partea noului „inamic public numarul unu” al tot mai multor tari europene.
Le-a descoperit „releele”
Tot Alina Mungiu Pippidi este si cea care s-a postat „contra vantului” din Piata Victoriei, dand cateva „perverse” zdravene organizatorilor din umbra al celor mai ample manifestatii de protest din ultima vreme.
Iar dintre toate dezvaluirile cu privire la ce se ascunde de fapt in spatele acestor manifestatii, cu siguranta cea mai tare a durut cea despre „releele” de pe retelele de socializare prin care se propaga mesajele prin care s-a reusit scoaterea in strada a atator zeci de mii  de „tineri frumosi si liberi”, dar care nici acum habar nu au ce au cautat de fapt in piata ca sa reediteze „maidanul” ucrainean cu luminitele de la telefoanele mobile. Insa, daca prea putini dintre manifestanti sau politicienii care au dormit in post au inteles ce insemnatate are devolarea „releelor” de pe retelele de socializare, initiatii sistemului au tremurat serios intrebandu-se, inca o data, ce a apucat-o pe Alina Mungiu Pippidi. Cea care a pus si „bomboana” pe „coliva” manifestatiilor, atragand atentia opiniei publice internationale ca protestele impotriva deciziilor Curtii Constitutionale inseamna sfarsitul manifestatiilor tolerabile. Si demitizeaza astfel si teoria care statuse perfect in picioare, pana la acest moment, masivului sprijin popular pentru DNA…
SRI-ul, tinta in miscare!
De parca nu ar fi avut, in ultima vreme, destule „belele” pe cap, Serviciul Roman de Informatii s-a trezit „tintuit” de o noua miscare surpriza a Societatii Academice din Romania, prima care a facut sesizari oficiale, cerand investigarea proiectului Sil Analytics al principalului serviciu secret al tarii. Iar scandalul pornit de Alina Mungiu Pipppidi a devenit unul monstru, atat Comisia parlamentara de control a SRI, dar chiar si temutul Oficiul European de Lupta Anti-Frauda(OLAF) facand acum ample verificari asupra programului mascat de monitorizare in masa, un adevarat sistem informatic de tip  „big brother”, pentru care au fost alocate inclusiv importante fonduri europene.

Hotnews:

Mugur Isarescu nu mai are dreptul sa taca. Conduce o institutie mult prea importanta. Scandalul iscat de acuzatiile ca a fost ofiter acoperit nu va trece fara sa lase urme adinci asupra credibilitatii lui si a BNR. E important pentru toti sa stim daca deciziile luate de Mugur Isarescu ca guvernor al BNR, premier sau candidat la presedintia Romaniei au fost deciziile sale sau ale altora.
Tacerea din acest moment e o confirmare implicita a acuzatiilor aduse mai intii de "Romania Libera" (ca a semnat note informative la Securitate), apoi de PressOne.ro (ca a fost ofiter acoperit, informatie "pe surse"). Nu se poate sa taci cind asupra ta planeaza acuzatia ca ai fost ofiter acoperit al DIE (precursorul comunist al SIE). Acuzatia, atit de dura, merita o confruntare barbateasca.
Mugur Isarescu e un garant al stabilitatii financiare in Romania. A dovedit in momente de criza, dar si in momente de acalmie, ca poate tine in echilibru politica monetara a tarii. Stiu ca o zdruncinare a pozitiei sale in aceste momente poate echivala cu o dezechilibrare a BNR, in conducerea careia stau la pinda sa ii ia locul personaje precum Liviu Voinea sau Florin Georgescu, evident mai putin inzestrate pentru acest job. Stiu ca intr-un colt al societatii stau pitite personaje precum Lucian Isar, Daniel Zamfir si Gheorghe Piperea, care l-au atacat constant in ultimul an pentru ca s-a impotrivit unor legi cu dedicatie.
Dar pozitia BNR va fi oricum zdruncinata daca Mugur Isarescu nu lamureste acuzatiile serioase aduse in aceste zile. Credibilitatea guvernatorului e egala cu cea a bancii centrale, iar, daca asupra lui Mugur Isarescu planeaza suspiciuni majore, si BNR e afectata.
Iar cea mai mare problema ridicata de acuzatii este autonomia de actiune a lui Isarescu. Un ofiter acoperit are toata viata lui dependenta de ofiterul de legatura si de cei care stiu despre angajamentul lui. E o problema similara cu cea a lui Victor Ponta, si el acuzat de Traian Basescu ca a fost ofiter acoperit al SIE. Cind ai o asemenea dependenta, autonomia scade automat. Cind un asemenea personaj ia decizii, ne intrebam legitim ale cui interese le apara: ale institutiei la care lucreaza sau ale serviciului secret/ofiterului de legatura?

Digi24:

Guvernul de la Berlin vrea să reducă ajutoarele sociale pentru copiii muncitorilor imigranți din 15 state UE, inclusiv din România, informează presa germană.

Potrivit unui proiect al Ministerului de Finanțe german, obținut de publicația Handelsblatt, alocațiile pentru copiii imigranților din România, Bulgaria, Polonia Croația și Ungaria ar urma să fie reduse cu 50%. O reducere cu 25% va viza alte zece state din UE, inclusiv Grecia, adaugă sursa citată.
În prezent, alocația lunară este de 192 de euro atât pentru primul, cât și pentru cel de-al doilea copil și scade începând cu al treilea.
Guvernul german susține că nivelul alocațiilor pentru copii trebuie adaptat costului vieții din țara de origine, în care aceștia trăiesc.
Germania așteaptă acum acordul Comisiei Europene pentru a amenda legislația privind ajutoarele sociale pentru copiii muncitorilor imigranți.

RFI:

Ilici Ramirez Sanchez, mai cunoscut sub numele de Carlos, figură a terorismului anilor ’70 şi ’80, este din nou judecat la Paris. Condamnat deja de două ori la închisoarea pe viaţă, venezueleanul, azi în vârstă de 67 de ani, e judecat de o curte specială cu juri formată doar din magistraţi. Timp de 3 săptămâni Carlos va trebui să răspundă întrebărilor pentru un atentat ce a avut loc acum 43 de ani.
Carlos, zis şi « Sacalul », este judecat acum pentru cel mai vechi atentat care i se impută în Franţa, cel din 15 septembrie 1974 de la magazinul Drugstore Saint-Germain. O grenadă aruncată în interiorul magazinului deschis non-stop făcea atunci 2 morţi şi 34 de răniţi.
Sosit în sala de audienţe a tribunalui, bine îmbrăcat şi zâmbitor, ca de obicei provocator, Carlos şi-a asumat de la bun început trecutul în numele « revoluţiei ». « Nimeni nu a executat mai mulţi oameni decât mine în rezistenţa palestiniană. Sunt însă singurul care am supravieţuit. Din păcate, în toate luptele există şi victime colaterale » a mai spus teroristul la bara tribunalului special din Paris.
Un tribunal care riscă să-l condamne la închisoarea pe viaţă, pedeapsa maximă în cazuri de « atentate teroriste ». Cum însă venezueleanul a fost déjà condamnat de două ori în Franţa la această pedeapsă de când a fost arestat în Sudan în 1994 şi exfiltrat la Paris, interesul procesului este mai ales unul istoric, multe din victimele de atunci fiind déjà dezabuzate şi resemnate după atâtea decenii de aşteptări. Curtea specială va audia 17 martori şi 2 experţi. Dosarul Carlos-Drugstore Saint-German numără 14 volume de procedură. 27 de victime şi trei organizaţii s-au constituit părţi civile în acest proces. « In fine, un proces ! » a exclamat avocatul care reprezintă 18 dintre victime printre care cele două văduve ale celor doi morţi în atacul din 1974.
Carlos, un revoluţionar de profesie care nu recunoaşte nimic
Intr-un interviu publicat în 1979 într-o publicaţie arabă, Carlos recunoştea că el a aruncat grenada în magazin. In cursul instruirii dosarului pentru actualul proces, teroristul a contestat însă faptul că ar fi acordat acel interviu. Contestat este însuşi procesul deschis acum. In opinia unuia dintre cei 5 avocaţi ai lui Carlos, « faptele sunt prescrise de mult ». In plus, acesta a argumentat că procedura a fost anulată de două ori, în 1989 şi în 1999. In urma unei adevărate bătălii procedurale, justiţia a respins însă aceste argumente.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.