Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Singura specialistă care ştie să facă PIB-ul României se apropie de pensie

panica frica teama stres

Panică maximă într-o instituţie cheie din ţara noastră. Singurul specialist care ştie să calculeze PIB-ul va ieşi la pensie peste doi ani şi nu va putea fi înlocuit. Sorin Negruți, expertul Direcției de Comunicare de la Institutul Național de Statistică (INS) a lansat un semnal de alarmă, conform pressone.ro.

Citește și: Prețul pentru EXIL? Câți bani ar fi primit nepotul Regelui Mihai pentru a nu se mai întoarce în România

Mai mult, Negruţi spune că administrația publică a rămas blocată undeva în anii 1994-1995 și asta și pentru că angajații care se apropie de pensie refuză să-i învețe pe cei mai tineri. Este și cazul Adrianei Ciuchea, singura din România care știe să facă PIB-ul. ”Diferența între ceea ce este în administrație și ceea ce este în privat e undeva la 20 de ani. Administrația e undeva prin '94-'95, nu a intrat în mileniul trei. Nimeni, niciun director din administrație (spun de INS) nu ia un tânăr pe lângă el să îl învețe. Ies la pensie și sunt aduși dup-aia înapoi pentru că sunt indispensabili. Deci nu arată nimic la nimeni.

Citește și: Un gigant de proporții își mută producția din China la subsidiara din România: Cine este și ce produs nou vrea să producă

Oamenii ăia, când o să moară, o să lase PIB-ul. Doar o femeie știe să îl facă în toată România, Adriana Ciuchea. Mai are doi ani și iese la pensie. Nu ia pe nimeni să învețe S-a dat creșterea PIB-ului: 8,8%. Știți cum vine PIB-ul la Direcția Comunicare, unde ar trebui să se știe toate aceste lucruri? Vine, nu știe nimeni cât e PIB-ul. Vine într-un plic cu 5 minute înainte de a fi trimis la presă și asta e”, a povestit Negruți, conform sursei citate.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.