Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Singurul primar ȚĂRĂNIST din România a fost CONDAMNAT

ciocanel judecator

Teodor Bucur a devenit celebru după ce a candidat sub sigla PNTCD, cu un afiş electoral care avea drept slogan „Cinste, Dreptate, Adevăr” şi a câştigat alegerile din Cojocna cu 24,76 % din voturi. Primarul s-a ales acum cu o condamnare definitivă şi irevocabilă dictată de Curtea de Apel Cluj în 2014, de 3 ani de închisoare cu suspendare, pentru infracţiunea de complicitate la înşelăciune, cu consecinţe deosebit de grave, în formă continuată, într-un caz de fraudare a bugetului Casei de Pensii. Acesta a creat un prejudiciu de 521.000 de lei prin ”rezolvarea” a 63 de dosare de refugiaţi pentru diferite persoane în vârstă, în urma cărora acestea au beneficiat de pensii de refugiaţi, anunță Gazeta de Cluj.

Astfel, ca urmare a deciziei Curții Constituționale din 6 iulie, care a decis în unanimitate că aleşii locali care sunt condamnaţi la închisoare cu suspendare îşi pierd mandatul, Gheorghe Vușcan, prefectul județului Cluj a emis un ordin de încetare a mandatului Teodor Bucur, potrivit Gazeta de Cluj.

Citește și: Codul Muncii, modificat: Angajatorii vor risca ÎNCHISOAREA. Care sunt condițiile

Imediat după decizia CCR, Gheorghe Vușcan a declarat pentru Ziar de Cluj ce va face în acest sens cu primarii din județ, dându-l exemplu chiar pe Teodor Bucur:

“Exista situatii paradoxale din punct de vedere al reglementarilor, inclusiv la primarul din Cojocna. I s-a aprobat dosarul de candidatura, stiindu-se ca are o sentinta de executat cu suspendare si totusi a candidat, a castigat si dupa ce i s-a aprobat dosarul, noi venim sa il suspendam prin ordin sa ii inceteze mandatul, inainte de termen, a calitatii de primar. Aici e un paradox legislativ, dar noi vom trata lucrurile conform legii si vom proceda in momentul in care vom primi si o explicatie de la directia juridica a ministerului, vom proceda in acest sens”, a declarat Gheorghe Vuscan.

Citește și: Simona Halep uimește din nou: A anunțat că RENUNȚĂ

În urma suspendării lui Teodor Bucur, în Cojocna vor fi organizate din nou alegeri pentru funcția de primar.

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.