Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

SINTEZĂ - Puwak, via Hrebenciuc: Copii și părinți penali

DNA

Andrei Hrebenciuc, urmarit penal pentru spalare de bani, este exponentul “printisorilor” care au devenit parteneri de organizatie infractionala ai parintilor, riscand sa dispara din cluburile de fite si sa-si petreaca tineretea in spatele gratiilor, potrivit revista 22.

Familia Socol – peste 400.000 de lei doar intr-un an

Cristian Socol este consilier pe probleme de economie al premierului. De la 1 noiembrie, a fost numit de Victor Ponta presedinte al Directoratului de la Fondul Roman de Contragarantare SA (FRG), una dintre cele mai bine platite sinecuri.

Cristian Socol a castigat de la ASE Bucuresti – 46.700 de lei, din functia de consilier in cadrul Secretariatului General al Guvernului (SGG) – 43.594 lei, si de la FRG – 158.839 lei.

Aura Socol, sotia sa, a cistigat de la ASE – 33.183 lei, iar 127.198 lei au fost indemnizatie de la Autoritatea de Supraveghere Financiara (ASF), institutie care a devenit deja celebra anul trecut dupa scandalul de coruptie in care sunt implicati fostul sef Dan Radu Rusanu si fostul ministru al Economiei Daniel Chitoiu, impreuna cu sotia celui din urma. In total, veniturile familiei Socol s-au cifrat anul trecut la peste 400.000 de lei, din invatamant si posturi in care au fost numiti politic.

Fiul lui Viorel Hrebenciuc este acuzat de constituirea unui grup infracțional organizat, complicitate la trafic de influenta si spalare de bani, in dosarul retrocedarii celor 43.227 ha de padure, in care este urmarit penal si tatal sau.

Tatal si fiul urmau sa primeasca banii pentru 12.000 de hectare din acel teren, recompensa interventiei in procesul retrocedarii ilegale. Suma urma sa fie spalata prin intermediul firmei “Resedinta Varstnicilor” SRL (obiect de activitate “dezvoltare imobiliara”), companie in care asociat unic este Majura Ltd, cu sediul in Cipru, apartinand lui Andrei Hrebenciuc.

Mihai Tanasescu Jr. pusculita pentru spagile tatalui

Fiul fostului ministru PSD al Finantelor, Mihai Tanasescu, risca sa faca inchisoare pentru o suma mult mai modesta. Potrivit procurorilor DNA, mita din dosarul Microsoft, doar 82.000 de dolari, destinata celui care acum este reprezentantul Romaniei la FMI a fost virata in contul personal al fiului acestuia, Serban Mihai Ienciu Tanasescu. Ambii risca sa ajunga in puscarie pentru spaga primita de la Fujitsu Siemens Computer. Mihai Tanasescu este acuzat de abuz in serviciu, luare de mita, trafic de influenta si spalare de bani, facuta tot prin conturi din paradisuri fiscale, Liechtenstein de data aceasta.

Baronii Cosma de la Prahova, tatal si fiul

Deputatul Vlad Cosma si tatal sau, fostul presedinte al CJ Prahova, Mircea Cosma (unul dintre cei mai longevivi si puternici baroni locali ai PSD), au fost trimisi in judecata intr-un dosar de coruptie cu sume deturnate din contracte pe bani publici conditionate de mita.

Vlad Cosma este acuzat de trafic de influenta, iar tatal de luare de mita si abuz in serviciu. Presedintele CJ Prahova se folosea de propriul fiu pentru afacerile oneroase pe care le derula in favoarea unor firme private- 10% din banii proveniti din licitatiile publice din judet se duceau la PSD. Situatia lor este insa mai complicata, fiind posibil sa fie cercetati si in alte dosare, cu retele transfrontaliere de spalare de bani.

Fiica lui Dan Voiculescu, santaj cu Antenele

Dan Voiculescu, ajuns deja dupa gratii (a fost condamnat la 10 ani inchisoare in dosarul ICA) si-a condamnat singur fiicele inca din anul 2004, cand le-a transferat afacerile deja suspecte, cu tot cu ghidul de intrebuintare.

Camelia Voiculescu, fiica fostului patron al GRIVCO, implicata si intr-unul din dosarele Loteria, a fost pusa anul trecut sub urmarire penala pentru complicitate la santajul practicat de grupul de presa pe care-l conduce si la care este actionara.

Procurorii anticoruptie spun ca posturile Antena TV Group au santajat oameni de afaceri pentru a-i forta sa le acorde publicitate.

Vanda Vlasov, fals in numele tatalui

Vanda Vlasov, fost prim vicepreședinte al Curţii de Arbitraj Comercial Internaţional, este cercetata pentru săvârşirea infracţiunii de instigare la fals intelectual, deoarece a facut presiuni asupra unui asistent arbitral, sef adjunct in cadrul Curtii de Arbitraj Comercial International, pentru a elibera doua documente false, ca sa-l ajunte pe tatal sau, Mihai Vlasov, in procesul in care DNA il acuza de fapte de coruptie.

Fiica lui Ioan Niculae ingropata de averea tatalui

Adina Elena, fiica unui alt milionar de top, Ioan Niculae, este auzata de DIICOT de spalare de bani si sustragere de sub sechestru.

Omul de afaceri este anchetat in dosarul “Gaze naturale ieftine”, in care mai sunt cercetati si fostii ministri Adriean Videanu si Varujan Vosganian, prejudiciul adus statului fiind calculat la aproximativ 130 de milioane de euro.

Pentru a salva averea de la sechestru si, in caz de ce-i mai rau, confisare, Ioan Niculae si-a instrainat averea catre femeile din familie: fiica, iubita si fosta sotie. Toate trei sunt acum urmarite penal pentru sustragere de sub sechestru si spalare a banilor.

Catalin Dumitru, restituiri ilegale, procese aranjate, spaga prin fiu

Un caz asemanator cu cel al al lui Andrei si Viorel Hrebenciuc a fost descoperit anul trecut. Catalin Dumitru, fost vicepresedinte al Autoritatii Nationale pentru Restituirea Proprietatilor (ANRP) a primit prin intermediul fiului sau, Catalin Alexandru Radulescu Dumitru, echivalentul a un milion de euro, de la un om de afaceri caruia ii asigura printr-o serie de ilegalitati un profit de peste 5 milioane de euro.

Tatal este acuzat de luare de mita si spalare de bani, iar fiul de complicitate la savarsirea acestor infractiuni.

Copii de magistrati folositi pentru coruptie

Procurorul Eugenia Angela Nicolae de la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie este judecata pentru trafic de influenta in forma continuata, dupa ce a primit prin intermediul fiului, Daniel Nicolae, 87.715,64 lei, ca sa aranjeze o sentinta favorabila unui om de afaceri.

Judecatoarea Veronica Cirstoiu, judecator la Curtea de Apel Bucuresti, a primit, potrivit procurorilor, aproximativ un milion de euro, pentru a aranja sentinte favorabile in procesele unor oameni de afaceri, printre care si Dinel Staicu.

Banii erau incasati prin fiul sau, Florin Cergan, trimis in judecata pentru complicitatea la trafic de influenta. Fosta judecatoare este acuzata de luare de mita, trafic de influenta, complicitate la trafic de influenta, inselaciune, fals in inscrisuri, instigare la spalare de bani.

Exemplul invers: copii care isi infunda parintii. Cazul ministrului David

Este greu de stiut daca este mai mare regretul tatalui care si-a implicat fiul abia casatorit intr-o afacere ce-i poate aduce inchisoarea sau a fiului din cauza caruia mama si-ar putea petrece parte din batranete in puscarie.

Georgiana Dumitrescu este acuzata de DNA ca l-a ajutat pe fiul sau, Cristian David, fost ministru delegat pentru Romanii de Pretutindeni, sa ascunda provenienta ilegala a unei parti de avere ce nu putea fi explicata in declaratia trimisa la ANI.

Ea a acceptat ca fiul sa justifice un supranumerar de 60.000 de euro, spunand ca i-a restituit acestuia banii imprumutati dupa ce a vandut o casa. Vanzarea a fost insa fictiva, iar femeia este acuzata de fals si uz de fals.

Deschizatoarea de drumuri: Hildegard Puwak

Primul caz de acest fel s-a petrecut demult, a tinut prima pagina a ziarelor, iar deznodamantul a fost doar cu suspendare.

Sotul si fiul fostul ministrului PSD al Integrarii Europene din guvernul Adrian Nastase, Hildegard Puwak, au fost condamnati definitiv, dupa 6 ani de procese, pentru fonduri de preaderare obtinute pe cand sotia/mama se ocupa de distribuirea acestora.

Iosif Puwak, acuzat de deturnarea a 150.000 de euro fonduri europene, a primit, in 2009, 2 ani si jumatate de inchisoare cu suspendare, iar fiul, Mihai Puwak, a fost condamnat la 3 ani cu suspendare, pentru schimbarea destinatiei a peste 30.000 de euro.

PRELUARE REVISTA 22

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.