Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Siria: 28 de soldaţi sirieni şi combatanţi pro-regim, ucişi într-o ambuscadă a rebelilor

Free Syrian Army soldiers in Idlib

Cel puţin 28 de soldaţi sirieni şi combatanţi care susţin regimul şi-au pierdut viaţa într-o ambuscadă a forţelor rebele în apropierea capitalei Damasc, a anunţat joi Observatorul sirian pentru drepturile omului (OSDO), transmit AFP şi DPA, potrivit Agerpres.

Forţele loialiste au intrat pe un teren minat de rebeli şi aceştia au deschis focul asupra lor, a explicat directorul organizaţiei nonguvernamentale, Abdel Rahman. Acesta a precizat că a fost cea mai sângeroasă acţiune a rebelilor din această zonă, după cea de la 7 februarie 2016, când au murit 76 de combatanţi pro-regim. 

Regiunea Ghouta orientală, unde a avut loc atacul, face parte din aşa-zisele "zone de dezescaladare" stabilite în mai de Rusia şi Iran - aliate ale regimului condus de preşedintele Bashar Al-Assad - şi Turcia, susţinătoare a rebeliunii. Acordul nu a intrat în vigoare complet întrucât artizanii săi nu au convenit asupra mecanismelor de verificare a respectării încetării focului. Deocamdată, un singur armistiţiu ce cuprinde trei provincii din partea de sud a Siriei făcând parte din "zonele de dezescaladare" este respectat în întregime.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.