Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Siria: Armata rusă îi cere lui Putin să autorizeze reluarea loviturilor aeriene asupra oraşului Alep

suhoi 27 avion

Armata rusă a anunţat vineri seara că i-a cerut preşedintelui Vladimir Putin să autorizeze reluarea loviturilor aeriene asupra oraşului Alep, după o pauză de zece zile, în faţa unei ofensive lansate de rebelii sirieni împotriva forţelor regimului de la Damasc în acest al doilea oraş ca importanţă al Siriei, informează AFP. 

"În condiţiile în care civili continuă să fie ucişi şi rebelii au reluat luptele împotriva forţelor guvernamentale, i-am cerut comandantului suprem al forţelor armate ruse să autorizeze reluarea loviturilor aeriene în zona de est a oraşului Alep", a declarat şeful Direcţiei Operaţiuni Principale a Statului Major General rus, general-locotenentul Serghei Rudskoi, în timpul unui briefing. 

Principalele grupări rebele siriene au declanşat vineri o ofensivă majoră în Alep pentru a străpunge asediul impus de regim, ceea ce a făcut ca o ploaie de rachete să se abată asupra cartierelor guvernamentale ale acestui oraş divizat, tiruri care au provocat moartea a cel puţin 15 civili. 

Alep este o miză majoră atât pentru regimul preşedintelui Bashar al-Assad, cât şi pentru insurgenţi, cele două tabere înfruntându-se din 2011 într-un război în care au murit peste 300.000 de oameni. 

Armata rusă "ia toate măsurile pentru a stabiliza situaţia din Alep", a mai afirmat Rudskoi, potrivit căruia coridoare umanitare continuă să fie deschise 24 de ore din 24, iar autocare şi ambulanţe sunt pe teren pentru a asigura evacuarea de civili şi de răniţi. 

"Suntem gata să examinăm toate propunerile menite să amelioreze situaţia umanitară din Alep, inclusiv introducerea de 'pauze umanitare', însă nu pentru ca rebelii să fie singurii care să profite de aceasta", a adăugat el.AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.