Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Siria: Assad apare pentru prima dată pe moneda naţională, pe noua bancnotă de 2.000 de lire

facebook.com
Bashar al-Assad

Portretul preşedintelui sirian Bashar al-Assad apare pentru prima dată pe moneda naţională, odată cu punerea în circulaţie duminică a noii bancnote a 2.000 de lire siriene, transmite Reuters. Potrivit guvernatorului Băncii centrale, Duraid Durgham, bancnota de 2.000 de lire face parte din cele câteva imprimate acum mai mulţi ani, dar punerea sa în circulaţie a fost amânată 'din cauza circumstanţelor războiului şi a fluctuaţiilor ratei de schimb'.

Noua bancnotă este echivalentă cu aproximativ 4 dolari americani la cursul de schimb actual. Valoarea monedei siriene s-a prăbuşit după declanşarea conflictului în 2011, de la 47 de lire pentru un dolar în 2010 la în jur de 500 de lire pentru un dolar în prezent. Invocând uzura bancnotelor actuale, guvernatorul Durgham a subliniat că era timpul pentru punerea în circulaţie a noii bancnote.

Anterior, bancnota siriană cu cea mai mare denominare era cea de 1.000 de lire. Tatăl lui Bashar al-Assad, fostul preşedinte Hafez al-Assad, decedat în anul 2000, apare pe monezi şi pe o emisiune mai veche a bancnotei de 1.000 de lire, aflată încă în circulaţie, conform Agerpres. Guvernatorul a precizat că noua bancnotă a fost pusă în circulaţie 'în Damasc şi într-un număr de provincii'.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.