Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Siria e sub asediu: rebelii au lansat un atac asupra unui oraş aflat sub controlul jihadiştilor

http://www.aljazeera.com/
turcia siria

Combatanţii rebeli din Siria au început o operaţiune marţi pentru a cuceri un oraş aflat sub controlul Statului Islamic (SI), Al-Bukamal, de la frontiera cu Irakul, a declarat un înalt comandant al rebelilor, deschizându-se astfel un nou front împotriva jihadiştilor, care sunt atacaţi şi de către forţe susţinute de SUA în nordul teritoriului sirian, relatează agenţia Reuters. Cucerirea oraşului Al-Bukamal de la Statul Islamic va afecta posibilitatea jihadiştilor de a circula între teritoriile irakiene şi siriene ale autoproclamatului califat al lor.

''Operaţiunea de eliberare a oraşului Al-Bukamal de către Noua Armată Siriană şi de către Frontul Asala wa-al-Tanmiya a început'', a declarat comandantul, sub rezerva anonimatului. Noua Armată Siriană a fost formată în urmă cu circa 18 luni din combatanţi rebeli alungaţi din estul Siriei de către Statul Islamic în timp ce acesta îşi extindea teritoriile la jumătatea lui 2014 ca urmare a cuceririi oraşului irakian Mosul.

Noua Armată Siriană a primit sprijin din partea alianţei susţinute de către SUA care luptă împotriva Statului Islamic în Siria şi Irak. Campania condusă de SUA împotriva Statului Islamic în Siria s-a intensificat în această lună, după ce o alianţă formată din miliţii, inclusiv unităţile kurde YPG, au lansat o ofensivă majoră împotriva grupării jihadiste la Manbij, oraş din nordul Siriei, conform Agerpres.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.