Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Siria: Generalul Soleimani este grav rănit, susţine opoziţia iraniană în exil

Qasem Soleimani

Generalul iranian Qasem Soleimani, şeful operaţiunilor externe ale Gardienilor Revoluţiei, despre care s-a anunţat recent că a fost rănit uşor în Siria, este de fapt grav lovit, a afirmat duminică Consiliul naţional al rezistenţei iraniene (CNRI, opoziţia iraniană în exil), citat de AFP. 

Potrivit unor informaţii provenind "din interiorul Corpului Gardienilor Revoluţiei", ofiţerul "a fost grav rănit la cap de schije ale unui proiectil, la sud de Alep, în urmă cu două săptămâni". "Vehiculul lui Qasem Soleimani, care se afla pe teren pentru a supraveghea o operaţiune a gardienilor revoluţiei şi forţelor paramilitare în solda sa, a fost ţinta Armatei siriene libere, rănindu-l pe Soleimani", a precizat CNRI într-un comunicat. 

Transferat la Damasc cu elicopterul, el a fost repatriat la Teheran unde a fost internat în "spitalul Baqiyatallah al Gardienilor Revoluţiei". "Până în prezent a fost supus la cel puţin două importante intervenţii chirugicale", a afirmat opoziţia iraniană. "Starea sa este este considerată foarte gravă, fiind interzise orice vizite", conform aceleiaşi surse. 

Miercuri, o sursă din cadrul serviciilor siriene de securitate şi o organizaţie neguvernamentală au făcut cunoscut că generalul iranian a fost rănit uşor recent în lupte contra rebelilor în nordul Siriei. 

Cu o zi înainte, reacţionând la precedentele informaţii în acelaşi sens, purtătorul de cuvânt al Gardienilor Revoluţiei, generalul Ramezan Sharif, a afirmat că generalul Soleimani este "perfect sănătos şi plin de energie". "El oferă ajutor rezistenţei islamice din Siria şi din Irak", a precizat el, citat de SephaNews, site-ul oficial al Gardienilor. 

Iranul nu trimite oficial soldaţi în Siria, numai "consilieri" membri ai Gardienilor Revoluţiei care comandă printre altele miliţiile şiite ale Hezbollahului libanez, precum şi "voluntari" iranieni, irakieni şi afgani.AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.