Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Siria: Moscova se declară interesată de propunerea emisarului ONU privind Alep

Ministrul rus de externe Serghei Lavrov a declarat joi că Moscova este interesată de o propunere a emisarului special al ONU pentru Siria, Staffan de Mistura, de a-i însoţi pe combatanţii fostului Front al-Nosra afară din oraşul sirian Alep, informează Reuters. 

Într-o conferinţă de presă la Moscova după o întâlnire cu ministrul francez de externe Jean-Marc Ayrault, Lavrov a adăugat că oficialii ruşi studiază cu atenţie ideea lui Staffan de Mistura. 

"Dacă vă hotărâţi să plecaţi în demnitate şi cu armele voastre (...), eu personal sunt gata să vă însoţesc", a declarat Staffan de Mistura, într-o conferinţă de presă la Geneva, estimând că aproximativ 900 de combatanţi ai organizaţiei jihadiste Front Fateh al-Sham (fostul Front al-Nosra, ramura siriană Al Qaida) se află în estul oraşului Alep, aminteşte AFP. 

Printre altele, ministrul rus de externe a declarat că sistemele avansate de rachete sol-aer S-300 şi S-400 operate de armata rusă în Siria sunt pentru nevoi pur defensive şi nu reprezintă o ameninţare pentru nimeni. 

Rusia studiază un proiect de rezoluţie privind conflictul din Siria prezentat de Franţa Consiliului de Securitate al ONU, a mai anunţat ministrul rus de externe Serghei Lavrov în conferinţa de presă. 

Vordin alături de ministrul francez de externe Jean-Marc Ayrault, în vizită la Moscova, Lavrov a mai spus că Rusia va propune propriile amendamente la proiectul de rezoluţie şi speră că vor fi luate în considerare.

Lavrov a mai declarat că nu l-a auzit niciodată pe secretarul de stat american John Kerry spunând că acest conflict din Siria ar putea fi soluţionat prin mijloace militare, notează Reuters. 

"Nimic nu poate justifica potopul de foc" la Alep, al doilea oraş ca mărime al Siriei, ţinta unor bombardamente intense, i-a spus lui Lavrov şeful diplomaţiei franceze, Jean-Marc Ayrault, adaugă France Presse. 

"Nimic nu poate justifica potopul de foc şi de morţi" la Alep, a subliniat el, estimând că Rusia, aliat fidel al regimului sirian, "nu poate tolera această situaţie". 

Bombardarea nediscriminatorie a oraşului sirian Alep alimentează terorismul şi creează noi generaţii de extremişti islamişti, a avertizat Ayrault. 

Ayrault, care a susţinut conferinţa de presă după discuţii cu ministrul rus de externe Serghei Lavrov, a mai spus că niciodată nu este prea târziu pentru a opri bombardamentele şi că tocmai de aceea el a decis să efectueze o vizită la Moscova, mai notează Reuters.AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.