Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Siria: O nouă revoltă într-o închisoare la Hama (OSDO)/ VIDEO

turcia siria

O revoltă, a doua într-o lună, a izbucnit sâmbătă în închisoarea siriană Hama (centru) unde deţinuţii, care cer să fie eliberaţi, l-au luat ostatic pe directorul închisorii, potrivit Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO). 

"O nouă revoltă a izbucnit în închisoarea din Hama şi se pare că este mai importantă ca cea precedentă, prizonierii au reuşit să îi ia ostatici pe directorul închisorii, şeful poliţiei din oraşul Hama, precum şi nouă poliţişti", a declarat OSDO, citat de AFP. 

La începutul acestei luni, zece gardieni au fost luaţi ostatici în aceeaşi închisoare de prizonierii care protestau contra transferului deţinuţilor la închisoarea militară Saydnaya din apropiere de Damasc, unde mulţi deţinuţi au fost executaţi, potrivit ONG-ului. 

Forţele de securitate nu au reuşit să înăbuşe această revoltă a aproximativ 800 de deţinuţi - majoritatea prizonieri politici potrivit militanţilor - şi regimul a acceptat să elibereze toţi prizonierii, potrivit directorului OSDO Rami Abdel Rahman. 

Dar numai o sută dintre ei au fost eliberaţi, în timp ce regimul i-a trimis pe ceilalţi 700 în faţa justiţiei, a afirmat el. 

Înregistrări video circulau sâmbătă pe internet arătând zeci de deţinuţi în această închisoare scandând "Allah Akbar" (Dumnezeu este mare, în arabă). 

"Directorul, şeful poliţiei şi mai mulţi poliţişti au fost capturaţi pe 28 mai", se putea auzi. 

Ca răspuns la revoltă, autorităţile au tăiat apa şi electricitatea, a declarat Abdel Rahman. 

Peste 200.000 de persoane au fost deţinute în închisorile regimului de la începutul conflictului în Siria în 2011, potrivit OSDO, care se bazează pe o vastă reţea de informatori în întreaga ţară. 

Zeci de mii de prizonieri politici ar fi murit sub tortură, 14.000 de cazuri au fost înregistrate de OSDO, adaugă France Presse.AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.