Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Siria: Victorie mare a trupelor guvernamentale. Un important bastion islamist a căzut

captura Twitter
Darayya SIRIA

Trupele fidele președintelui Bahsar al-Assad au cucerit după 5 ani fortăreața deținută de grupările islamiste lângă Damasc - suburbia Darayya. Orașul este în acest moment distrus în proporție de 80% și a fost cucerit după lupte violente și numai după ce trupele guvernamentale au reușit să asedieze total zona.

Vezi și: ATENTAT în Turcia: Numeroși morți și răniți/ IMAGINI DE COȘMAR

Un emisar al guvernului s-a întâlnit cu un delegat al rebelilor islamisti pentru a negocia termenii predării tuturor islamistilor incercuiti aici. Delegatul rebelilor islamisti a reprezentat mai multe organizații islamiste printre care Ajnad Al-Sham , gruparea dominanta in Darayya . Au urmat câteva ore de negocieri în dimineața zilei de miercuri, si a fost încheiat un acord care a permis multor militanți sa beneficieze de amnistia oferita de Președinția Republicii Arabe Siriene în timp ce alții au fost transportați în nordul Siriei sub supravegherea organizațiilor internaționale. In jur de 1,000 islamisti au depus armele si s-au predat fortelor siriene.

După executarea amnistiei și relocarea operațiunilor, orașul va fi anunțat ca fiind eliberat și toate drumurile vor fi deschise pentru activități civile după cinci ani de razboi devastator. Serviciile guvernului vor fi oferite orașului cat de curând posibil pentru a permite populației reîntoarcerea în oraș și începerea procesului de reconstrucție, anunță sursele guvernamentale.

Timp de 5 ani de zile Darayya a fost cel mai important bastion al islamistilor in toata capitala Damasc si a fost scena unor lupte extrem de dure , mai ales intre tancuri. 161,700 locuitori au fost fortati sa paraseasca suburbia in decursul anilor , acestia avand acum ocazia sa se reintoarca .

Vezi și: EXPLOZIV Victor Ponta a recunoscut tot la DNA: Declarațiile care îl înfundă pe Tăriceanu

Odata cu caderea Darayyei in mainile fortelor pro-guvernamentale situatia devine dificila pentru islamistii de pe tot cuprinsul Siriei , pentru ca in Darayya luptau doar trupele de elita ale Garzilor Republicane siriene ( si brigazi feminine ) iar acum toate aceste trupe vor fi transportate catre alte fronturi printre care si Alep sau Ghouta de Est.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.