Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Sistemul american antirachetă provoacă RÂCĂ în Asia: Mesaj CLAR al Rusiei și Chinei

scutul-antiracheta

Moscova şi Beijingul se opun ralierii Coreii de Sud şi Japoniei la sistemul american antirachetă, a declarat ministrul-adjunct al afacerilor externe al Rusiei, Igor Morgulov, în cadrul conferinţei internaţionale "Rusia şi China: spre o nouă calitate a relaţiilor bilaterale", care se desfăşoară la Moscova, informează TASS.

Potrivit lui Morgulov, partea rusă acordă o mare importanţă cooperării cu Beijingul în Peninsula Coreeană, inclusiv în problema nucleară. "Această cooperare în problema Peninsulei Coreene se remarcă printr-un înalt grad de încredere şi coordonare practică. Pe noi şi partenerii chinezi ne leagă respingerea unui statut de putere nucleară pentru Coreea de Nord, precum şi conştientizarea lipsei de alternativă a soluţionării problemelor peninsulei exclusiv prin metode de dialog direct între părţile implicate, în primul rând între principalii antagonişti: SUA şi Coreea de Nord", a spus diplomatul rus, potrivit Agerpres.

Citește și: Un consultant politic aruncă 'BOMBA': 'Ruptura UE de SUA va fi ceva GRAVISIM'

"În afară de aceasta, Rusia şi China consideră inadmisibilă ralierea Coreii de Sud, iar în perspectivă posibil şi a Japoniei la sistemul de apărare antirachetă al SUA", a mai subliniat Morgulov.

La începutul lui mai, China a cerut suspendarea 'imediată' a desfăşurării scutului antirachetă THAAD în Coreea de Sud, în contextul în care Washingtonul a anunţat că acest sistem ar fi operaţional pentru a contracara ameninţarea Phenianului.

Citește și: Băsescu critică dur Germania: 'Nu, doamnă Merkel! Trump are dreptate'

Tensiunile s-au agravat considerabil în ultimul timp în Peninsula Coreeană după o serie de tiruri cu rachete ale Phenianului şi avertismentele Washingtonului, potrivit cărora opţiunea militară este "pe masă". Casa Albă aşteaptă din partea Chinei să facă mai mult pentru a modera ambiţiile nucleare ale aliatului său, dar Beijingul este furios din cauza desfăşurării THAAD, care ameninţă - potrivit lui - echilibrul regional şi propriile capacităţi balistice.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.