Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Situația pe punctul de a deveni explozivă între Iordania și Israel: Personalul ambasadei israeliene din Amman a fost repatriat

ciseiordania

Personalul ambasadei israeliene din Iordania, inclusiv agentul de securitate implicat într-un incident soldat cu moartea a doi iordanieni, s-a întors luni în Israel, a anunţat un oficial din cabinetul premierului Benjamin Netanyahu.

Un membru al dispozitivului de securitate al ambasadei Israelului la Amman, atacat duminică de un iordanian, l-a ucis pe acesta şi, accidental, a mai omorât un cetăţean iordanian aflat în apropiere, a anunţat luni Ministerul de Externe israelian, citat de AFP şi Reuters. Un lucrător iordanian care urma să monteze mobilă într-un apartament al agentului de securitate israelian, rezident într-o clădire anexă a ambasadei israeliene la Amman, l-a atacat pe acesta cu o şurubelniţă. Incidentul s-a produs duminică seară, potrivit unui comunicat al diplomaţiei israeliene. 

Autorităţile iordaniene ar fi dorit să discute cu agentul, dar Israelul s-a prevalat de imunitatea diplomatică a acestuia şi a cerut repatrierea lui.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.