Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Situație ciudată la dezbaterea pe taxa radio-tv. Ce l-a deranjat pe Iohannis

iohannis

Joi, 10 noiembrie, la Biblioteca Naţională a României are loc dezbaterea „Eliminarea taxei radio-tv – sprijin sau amenințare a misiunii societăților publice de radio și televiziune?”. Evenimentul este organizat în contextul adoptării legii care elimină 102 taxe, inclusiv taxele radio şi tv. Participă preşedintele Klaus Iohannis, care s-a arătat deranjat de faptul că șefii TVR și ai Radio România lipsesc de la eveniment, deși inițial era anunțată și prezența acestora.

Ovidiu Miculescu, președintele director general al SRR, și Irina Radu, președintele director general al TVR, lipsesc de la dezbatere, fiind prezenți la un eveniment EBU (European Broadcasting Union) la Praga. „Unde sunt domnii directori? Nu-i văd aici”, a afirmat Iohannis. După ce a aflat de motivul absenței celor doi, președintele a comentat ironic: „Da, e bine că sunt acolo.”

Vezi și: Liviu Dragnea, scrisoare deschisă pentru Iohannis: Tema fierbinte a zilei

„Ar fi avut un impact pozitiv dacă s-ar fi respectat câteva norme minime. Am scris şi eu în programul meu electoral anul trecut de eliminarea unor taxe. Sunt şi eu de părere că avem prea multe taxe. Trebuie să reducem din ele în aşa fel încât să eliminăm o anumită birocraţie. Dar, din păcate, parlamentul, dintr-un motiv pe care nu-l cunosc, fiindcă nu mi s-au adresat, bănuiesc că din cauza unui puseu de autosuficienţă, au intrat în procedura de urgenţă şi în nici două săptămâni au trecut iniţiativa prin ambele camere şi a primit şi vot final. Guvernul a dat un punct de vedere pozitiv, cu multe amendamente. Dacă n-ar fi fost printre cele două taxe şi taxa radio-tv, probabil că aş fi promulgat legea pur şi simplu, chit că ar fi meritat şi celelate taxe o discuţie mai amplă. Doar că printre aceste taxe s-au găsit cele două mentinate şi în această situaţie mi să părut că întreg demersul are o problema majoră. S-a eliminat fără discuţie publică finanţarea de baza pentru televiziunea publică şi radioul public, fără a pune ceva în loc. Acea afirmaţie că televiziunea şi radioul vor trăi cu bani de la buget se poate tehnic realiza uşor, dar nu sunt foarte convins că asta ne dorim. Pentru că nu sunt convins, am fost foarte bucuros să particip la această dezbatare. Imediat ce legea fost votată, am primit solicitări de întâlniri şi am primit scrisori foarte multe. Mi se pare o abordare ciudată. Nu este vorba de două SRL-uri.”, a declarat Iohannis, adăgând că demersul PSD i se pare „o abordare ciudată”. „Nu este vorba de două SRL-uri”, a mai afirmat președintele.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.