Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Situație de totul sau nimic în Sectorul 1. Ce va face Andrei Chiliman?

money-law.blogspot.com

La aceste alegeri locale avem o situație de totul sau nimic în Sectorul 1. Sectorul cu cel mai mare buget local a fost considerat mulți ani eminamente de dreapta. Cu Andrei Chiliman, ales primar în anul 2004, organizația PNL Sector 1 a fost pentru multă vreme vârful de lance al liberalilor din București.

Totuși, la alegerile locale din acest an, situația s-a schimbat dramatic. Cu DNA care l-a scos din cursă pe fostul primar și cu ALDE și USB care au reușit să pună în joc doi candidați care au întrecut așteptările, Sectorul 1 poate ajunge din nou, după 12 ani, să aibă un primar de stânga.

Dan Tudorache (PSD) conduce în sondajul publicat luni, 30 mai, de Sociopol, având 34% intenție de vot, urmat la mare distanță de Alexandru Nazare (PNL) cu 23% și de Clotilde Armand (USB) cu 17%. În top cinci mai sunt prezenți Eugen Tomac (PMP) cu 10% și Laura Chiriac (ALDE) cu 9%.

Cu două campanii reușite, Laura Chiriac și Clotilde Armand au reușit să se poziționeze drept doi candidați veritabili pe partea dreaptă. Nu trebuie uitat nici de Eugen Tomac (PMP), care, fără să fi ieșit în evidență în această campanie electorală, se poate bucura totuși de electoratul „băsist” din sector, atent și disciplinat, dar și de o organizație locală puternică.

Împreună, cei trei reușesc să adune 36%. Într-o altă conjunctură, cea mai mare parte din aceste voturi ar fi revenit, cel mai probabil, candidatului PNL.

Pentru Alexandru Nazare, situația este în acest moment cel puțin delicată. Șansele acestuia de a câștiga primăria nu au putut fi îmbunătățite nici de fostul primar Andrei Chiliman, care a ales să nu se implice activ în campanie, deși, în pofida acțiunilor DNA care l-au vizat, se bucură în continuare de o susținere foarte mare din partea cetățenilor Sectorului 1.

Cu doar cinci zile rămase până la alegeri, Dan Tudorache pare așezat confortabil pe prima poziție și nu sunt multe opțiunile liberalilor de a-i „fura” pe turnantă poziția fruntașă.

Cea mai la îndemână dintre opțiuni ar fi „reactivarea” fostului primar Andrei Chiliman, care să să se implice activ și să garanteze candidatura colegului Nazare. Chiar dacă, privind de la nivelul întregii Capitale, am putea spune că implicarea fostului edil poate produce indignare în rândul celor interesați cu precădere de lupta anticorupție, în rândul votanților din Sectorul 1, implicarea lui Chiliman ar putea fi decisivă pentru candidatul liberal.

Dacă fostul primar se va implica activ și vocal în aceste ultime zile de campanie, va fi și un indiciu cu privire la dorințele viitoare ale acestuia. Mai are Andrei Chiliman vreo ambiție politică sau nu își dorește decât să se retragă în liniște, pentru a-și rezolva problemele cu legea?

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.