Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Situație dramatică în Armenia. Zeci de victime după cioniri între manifestanți și poliție la Erevan

old.themoscowtimes.com
armenia protest

Zeci de persoane au fost spitalizate după confruntările ce au avut loc în noaptea de vineri spre sâmbătă, la Erevan, între poliţie şi manifestanţi ai opoziţiei, au anunţat autorităţile armene, făcând referire la numeroase arestări, relatează AFP.

VEZI și: Piperea îl DISTRUGE pe Bogdan Olteanu: dezvăluiri INCENDIARE din sistem

Poliţia a folosit bastoane, bombe fumigene şi grenade paralizante în cursul acestei manifestaţii de sprijin faţă de un grup de indivizi care s-au baricadat de două săptămâni într-un comisariat din capitală şi care au luat ostatici pentru a cere demisia preşedintelui armean Serj Sarkissian. 

Potrivit autorităţilor, aproximativ 60 de persoane au fost transportate la diferite spitale din oraş prezentând arsuri, fracturi şi alte răni, în timp ce 165 de persoane au fost reţinute. Dintre acestea '26 au fost arestate şi celelalte eliberate', a precizat poliţia.

Citește și: Vine NUCLEARA! Vântu servește procurorilor DNA înregistrări VIDEO cu 4 politicieni GREI


Indivizi înarmaţi, susţinători ai unui opozant încarcerat, Jirar Sefilian, au pătruns în comisariat la 17 iulie, ucigând un poliţist şi luând ostatice mai multe persoane. Ei au cerut demisia preşedintelui Serj Sarkissian. De atunci, ei au eliberat toţi poliţiştii luaţi ostatici, dar deţin de miercuri trei membri ai personalului medical care intrase în clădire pentru a-i îngriji pe răniţi. 

Unul dintre indivizii înarmaţi, Varuzhan Avetisyan a declarat vineri ziariştilor că este probabil ca autorităţile să pregătească un asalt după ce a văzut drone care ar putea lansa explozibili. 

Peste 1.500 de persoane au ieşit săptămâna trecută pe străzile capitalei armene pentru a protesta împotriva guvernului şi a cere o rezolvare paşnică a crizei. Poliţia a ripostat la această acţiune utilizând gaze lacrimogene şi grenade asurzitoare şi a efectuat zeci de arestări.

Citește și: Ion Cristoiu, ipoteză BOMBĂ în dosarul lui Traian Băsescu

Arestat în iunie pentru deţinere de arme, opozantul Jirar Sefilian este acuzat că ar fi dorit să ocupe clădiri guvernamentale şi centre de telecomunicaţii în Erevan. Fost militar, preşedintele Serj Sarkissian, prorus, a fost ales în 2008. Contestat de opoziţie, sosirea sa la conducerea ţării a provocat tulburări, soldate cu 10 morţi. AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.