Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Situație dramatică în cea mai mare companie: Mii de oameni vor fi dați afară la 1 iulie

Conducerea Complexului Energetic Oltenia a anunţat, marţi, în cadrul şedinţei Comisiei Mixte, că 2.000 de salariaţi vor fi concediaţi începând cu data de 1 iulie 2016. Liderii de sindicat ameninţă cu proteste şi cer să fie purtate noi negocieri.

”Măsurile organizatorice necesare în anul 2016, privind reducerea activităţii de exploatare a cărbunelui şi de producere a energiei electrice, vor avea ca efect desfiinţarea unui număr de aproximativ 2.000 de posturi şi implicit încetarea raporturilor de muncă începând cu data de 1 iulie 2016 a unui număr de 2.000 de salariaţi pentru motive care nu ţin de persoana salariatului”, se precizează în proiectul programului de restructurare pentru anul 2016. Dintre cei 2.000 de angajaţi vizaţi, 1.070 sunt pensionabili până la data de 31 decembrie 2019. Ceilalţi provin de la UMC Husnicioara (483 de salariaţi), SE Chişcani (56 de salariaţi), Reprezentanţa Bucureşti (6 salariaţi), Sector Seciuri (54 de salariaţi), Mina Tehomir (10 salariaţi) şi alte categorii, inclusiv TESA (321 de salariaţi). Sindicaliştii care au purtat negocieri cu managerul interimar al CEO, Laurenţiu Ciobotărică, s-au declarat nemulţumiţi de măsuri.

Citește și: ALARMANT 20 dintre cei mai buni jucători, implicați în mafia pariurilor din tenis

”Absolut nimic bun nu s-a anunţat pentru salariaţii CEO. Propunerea cu care vine partea administrativă nu poate fi acceptată sub nicio formă. E vorba de 2.000 de disponibilizări, de şomaj tehnic, se vorbeşte despre concediu fără plată, zile neplătite. Ceea ce prezintă actuala administraţie, aceeaşi care în decembrie anunţa că va curge lapte şi miere, vine cu un program de restructurare cu care nu suntem de acord. Sper ca oamenii să nu plece, cu excepţia celor care îndeplinesc toate condiţiile de pensionare, aproximativ 420 de salariaţi”, a declarat Gabriel Căldăruşe, preşedinte Sindicatului Mine Energie Oltenia (SMEO). ”S-a anunţat un program de eficientizare care presupune şomaj tehnic, disponibilizări, cu care nu suntem de acord, mai ales în zona mea, în Rovinari, întrucât este deja deficit de personal. Cel mai mult carierele miniere sunt afectate”, a declarat Constantin Mitrescu, vicepreşedintele Federaţiei Naţionale Mine Energie. Începând din luna aprilie a acestui an, se anunţă şi întrerupere de activitate, pe o perioadă de 21 de zile, pentru sute de salariaţi de la Sucurselele Electrocentrale Rovinari, Turceni, Işalniţa, Craiova II şi Chişcani. Miercuri, liderii SMEO vor merge în Capitală, pentru a purta discuţii cu ministrul Energiei, Victor Vlad Grigorescu, în timp ce Gheorghe Peptan, un alt lider de sindicat din zona Rovinari se află de nouă zile în greva foamei, în faţa sediului CEO, anunță mediafax.

Citește și: LOVITURĂ Arena Naţională rămâne închisă, iar organizarea EURO 2020 e în pericol

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.