Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Situaţie de criză în Republica Moldova: UE a decis să îngheţe finanţarea

ue moldova

Uniunea Europeană a decis să îngheţe finanţarea pentru Republica Moldova până la formarea unui nou guvern, capabil să negocieze un acord de finanţare cu Fondul Monetar Internaţional şi să soluţioneze criza din sectorul bancar, a anunţat luni şeful delegaţiei UE la Chişinău, Pirkka Tapiola, citat de Jurnal.md. 

"Decizia noastră în acest moment este de a îngheţa sprijinul bugetar. Uniunea Europeană îşi doreşte să vadă formată, cât mai curând, o coaliţie de guvernare, iar noul guvern să contacteze imediat Fondul Monetar Internaţional pentru a solicita un nou acord de finanţare. În acest moment, aşa cum se ştie deja, ţinem cont de două aspecte: criza bancară şi stabilitatea macrofinanciară" a republicii", a menţionat Pirkka Tapiola. 

Potrivit ministrului finanţelor interimar, Anatol Arapu, Uniunea Europeană prevăzuse pentru acest an o finanţare de 40,7 milioane de euro pentru Republica Moldova. Banii urmau să fie alocaţi sub formă de sprijin financiar în mai multe domenii, inclusiv pentru reformarea justiţiei. 

Decizia UE de a-şi suspenda finanţarea pentru Republica Moldova intervine la aproape o lună după ce Banca Mondială a anunţat că opreşte finanţarea pentru guvernul de la Chişinău.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.