Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Situatie fara precedent. Ce parlamentar revocat din functie cere sa vina inapoi

parlament

Biroul permanent (Bp) al Camerei Deputaţilor a trimis, miercuri, la Comisia juridică, solicitarea fostului deputat Petre Roman privind restabilirea calităţii sale de parlamentar, pe motiv că cererea Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI) privind încetarea mandatului său de deputat, pentru că nu ar fi contestat raportul ANI privind incompatibilitatea sa, este "lipsită de temei de fapt şi de drept".

"Prin Decizia Curţii de Apel Bucureşti nr.2704 din 12 martie 2015, semnată de către preşedinte judecător Lia Savonea, am fost citat pentru primul termen de judecată, în data de 5 mai a.c., în calitate de reclamant, în proces cu ANI, în calitate de pârât, în contestarea raportului ANI privind eventuala mea incompatibilitate cu funcţia de deputat. În consecinţa acestei situaţii, vă solicit să luaţi act de restabilirea calităţii mele de deputat, cererea ANI privind încetarea mandatului meu de deputat, din motivul că nu aş fi contestat raportul ANI privind incompatibilitatea mea, fiind lipsită de temei de fapt şi de drept", precizează Roman, într-o scrisoare trimisă Bp al Camerei Deputaţilor.

Deputatul liberal Petre Roman declara, în februarie, că a făcut toate contestările necesare la raportul ANI prin care a fost declarat incompatibil.

"Ar fi trebuit să avem în faţă decizia definitivă a justiţiei prin care se constată incompatibilitatea mea. Nu o avem pentru simplu motiv că nu există. Să ne arate cineva această decizie din justiţie. Nu există. Evident că am făcut toate contestările pe linie, domnul preşedinte a zis că ANI a trimis adresa pe 13 ianuarie, pe 16 ianuarie s-a întregistrat la Curtea de Apel Bucureşti, secţia 8, am certificatul de grefă, care spune contestaţia domnului Petre Roman e pe rol la Curtea de Apel, urmând a se fixa termenele de judecată. Ce fel de absurditate trăim? Adică constatăm că încetează un mandat de parlamentar care nu a fost contestat şi avem certificatul de grefă de la Curtea de Apel care spune exact contrariul", a spus Roman, în plen.

Pe 9 februarie a.c., plenul Camerei Deputaţilor a luat act de încetarea mandatului deputatului liberal Petre Roman şi a votat vacantarea locului de deputat al acestuia cu 200 voturi pentru, 11 împotrivă şi 21 de abţineri.

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a constatat pe 14 martie 2014 că Petre Roman se afla în stare de incompatibilitate începând cu data de 20 decembrie 2012, întrucât deţinea, simultan, funcţia de deputat şi calitatea de persoană fizică autorizată.

ANI a informat că raportul de evaluare prin care s-a constatat starea de incompatibilitate a deputatului liberal Petre Roman a rămas definitiv prin necontestare.

La rândul său, Petre Roman a susţinut că a contestat raportul şi a adus ca dovadă două certificate de grefă de la Tribunalul Bucureşti şi Curtea de Apel Bucureşti prin care a solicitat în instanţă anularea raportului ANI.

AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.