Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Siveco reacţionează la raportul Corpului de Control al premierului: Cum se apără compania

siveco

Cei de la Siveco au reacţionat după publicarea de către Corpul de control al premierului, a unei sinteze privind contractele IT ale administraţiei publice, menţionând că aceasta relevă faptul că nu se află în nici una dintre situaţiile de neconformitate referitoare la produse şi licenţe software neutilizate, neimplementate, sau incompatibile cu sistemele de operare existente.

Citește și: Căsătorită, de 42 de ani, s-a culcat cu un puști de 15 ani, de mai multe ori: A fost trimisă la PUȘCĂRIE / FOTO

"Referitor la SINTEZA NOTEI DE INFORMARE privind achizițiile de produse software realizate la nivelul ministerelor Guvernului României și unităților aflate în subordinea/coordonarea/sub autoritatea acestora, în perioada 01.01.2011 - 31.07.2016”, comunicată de către Corpul de Control al Primului Ministru (CCPM), dorim să vă transmitem următoarele precizări:

- Salutăm iniţiativele Guvernului României pentru diminuarea birocraţiei şi pentru promovarea transparenţei şi a bunelor practici IT din domeniul public.

- Apreciem ca fiind foarte realiste concluziile explicit formulate în materialul recent dat publicităţii care afirmă că:

o “gradul de informatizare al administrației publice din România și al companiilor cu capital de stat este încă foarte redus”

Citește și: SINGURUL loc din LUME unde viața va continua în cazul unui ATAC NUCLEAR se află în România: Accesul e INTERZIS / VIDEO

o “la nivelul ministerelor nu există o strategie de informatizare, pe baza căreia să fie realizate achizițiile„

- Considerăm că poziţia companiei noastre în topul furnizorilor de soluţii software pentru sectorul guvernamental, în România, dar şi în alte ţări din lume, este un diferenţiator pozitiv pentru SIVECO, atât din perspectiva competitivităţii la nivel european, cât şi a experienţei în derularea cu succes a unor proiecte complexe cu impact la nivel naţional.

- Până în prezent, SIVECO România este singura firmă românească de software care furnizează servicii informatice direct către organisme ale Comisiei Europene.

- În calitate de furnizor direct de soluţii informatice pentru Comisia Europeană şi pentru instituţii publice din alte ţări, compania noastră consideră că informatizarea e cea mai sigură modalitate de eficientizare a actului decizional în administraţie.

- SINTEZA NOTEI DE INFORMARE a CCPM relevă faptul ca SIVECO România nu se află în nici una dintre situaţiile de neconformitate referitoare la:

· Produse/licențe software achitate, instalate, dar neutilizate;

· Produse/licențe software achitate, neimplementate/neutilizate;

· Produse/licențe software achitate, dar incompatibile cu sistemele de operare existente

- Toate soluţiile implementate de către echipa SIVECO sunt funcţionale.

- În sinteza raportului CCPM, SIVECO România este menţionată într-o singură situaţie cu dificultăţi în exploatarea softului – cea de la Inspectoratul de Stat în Construcții. În acest proiect cota noastră de participare este de 3.8%. Componenta livrată de noi a fost recepționată cu bine.

- Cota de piaţă de 12% a SIVECO, relevată de materialul CCPM, nu denotă o situaţie de concentrare a pieței, fiind sub cotele de piaţă deţinute de liderii ICT în diverse instituţii publice.

Citeşte şi: Șeful MI6 anunță ATENTATE TERORISTE ale Statului Islamic în Marea Britanie și a aliaților săi

- În ultimul an (dar nu numai), specialiştii noştri, experţi cu o carte de vizită competitivă la nivel internaţional, au fost sistematic solicitaţi să dea o mână de ajutor în situaţii critice pentru proiecte strategice. Proiectele publice de dimensiune naţională pot fi considerate de “misiune critică” deoarece au importante consecinţe sociale și economice. Am fost întotdeauna conştienţi de această uriaşă responsabilitate şi de aceea am răspuns întotdeauna prompt, în limita competenţelor şi a resurselor, tuturor solicitărilor din proiectele de acest fel.

Menţionăm că toate afirmaţiile de mai sus se referă strict la compania noastră, la situaţii pe care le cunoaştem în mod direct şi care au legătură cu aria noastră de expertiză şi responsabilitate. Vă asigurăm că privim în mod constructiv criticile, deoarece ne ajută să ne îmbunătăţim modul de lucru şi să devenim mai competitivi într-o piaţă extrem de exigentă.", se anunţă într-un comunicat de presă al celor de la Siveco.

Raportul Corpului de Control al premierului a arătat că patru ministere au plătit 97,1 milioane lei, cu TVA, pentru produse şi licenţe software neutilizate, neimplementate, cu dificultăţi în exploatare sau cu defecţiuni, în perioada ianuarie 2011 - 31 iulie 2016, iar UTI, Teamnet şi Siveco se află pe lista celor mai mari contractori.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.