Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Slăbiciunea premierului Theresa May îl protejează pe Boris Johnson de la a fi demis, afirmă un deputat veteran

Ministrul de externe britanic Boris Johnson a scăpat să fie demis pentru că şi-a exprimat 'opinia personală' despre Brexit doar datorită slăbiciunii premierului conservator Theresa May, a declarat marţi un deputat veteran, în contextul în care tensiunile au escaladat în cadrul partidului de guvernământ din Marea Britanie, relatează DPA. "A-ţi expune verbal plângerile personale în acest mod este total inutil, iar el nu ar trebui să exploateze faptul că May nu are majoritatea în parlament', a afirmat Ken Clarke, un fost cancelar proeuropean al Trezoriei, într-o emisiune la radio BBC.

Clarke s-a referit la o viziune controversată, de 4.000 de cuvinte, referitoare la o "Mare Britanie îndrăzneaţă şi înfloritoare determinată de Brexit", publicată de Johnson la sfârşitul săptămânii trecute. Johnson "ştie perfect că, deşi în mod normal un ministru de externe ar fi fost concediat pentru asta, după alegerile generale May nu este, din păcate, într-o poziţie care să-i permită să-l concedieze", a afirmat parlamentarul.

"În orice circumstanţe normale, ar fi fost concediat în ziua următoare", a declarat de asemenea Clarke. Presiunea asupra premierului Theresa May a crescut de când aceasta a pierdut majoritatea parlamentară după ce a convocat alegeri în iunie, care au fost catastrofale şi care o forţează să se bazeze pe sprijinul a 10 deputaţi din cadrul Partidului Unionist Democratic din Irlanda de Nord la voturi cheie.

Potrivit unor media britanice, May urma să aibă o întrevedere privată cu Johnson la New York, unde ambii politicieni britanici participă la reuniunile ONU, înainte de discursul ei mult aşteptat privind Brexit-ul, care va fi rostit vineri la Florenţa, conform Agerpres. Potrivit The Times, May a declarat ca va convoca joi o şedinţă specială a cabinetului, când va "încerca să îl apropie pe Boris Johnson de viziunea ei despre Brexit" înainte de discursul pe care îl va rosti la Florenţa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.